Kevin Macdonald se ve svém nejnovějším snímku s názvem The Mauritanian zaměřuje na americký právní systém. Nadcházející soudní drama otevře skutečný příběh Mauritánce vězněného v kubánském zálivu Guantánamo Bay. Studio STXfilms nedávno představilo oficiální trailer.

Mohamedou Ould Slahi stráví několik let ve vězení, aniž by proti němu Spojené státy americké za celou dobu vznesly jediné obvinění. Zatímco se mezi čtyřmi stěnami jeho cely pomalu vytrácí naděje na svobodný život, obhájkyně Nancy Hollanderová a její spolupracovnice Teri Duncanová pomalu začínají pracovat na znovuotevření zdánlivě umlčeného případu.

Přečtěte si také: Kriminální drama I’m Your Woman má nový trailer, v hlavní roli se objeví Rachel Brosnahanová

Ačkoliv přítomnost právniček vnese do vězňova ponurého života trochu světla, společně všichni čelí nelehkým překážkám v téměř zoufalé snaze o spravedlnost. Jejich kontroverzní obhajoba spolu s důkazy odhalenými impozantním vojenským žalobcem Stuartem Couchem u soudu odhalí šokující a dalekosáhlé spiknutí. Zdá se, že americká vláda nehodlá Slahiho jen tak propustit.

Nehostinnou atmosféru internačního tábora, chladného právnického světa a amerického soudnictví divákům snímek The Mauritanian přiblíží přesně 19. února 2021. V hlavních rolích se objeví známé tváře, jimiž jsou oscarová Jodie Foster, Shailene Woodley, Tahar Rahim nebo Benedict Cumberbatch.