Netflix přichází s dalším fantasy projektem, který má ambice spojit realitu viktoriánského Londýna s nadpřirozenem. Zdá se tedy, že magií políbené ženy v očekávaném The Nevers (2021) lehce ztrácejí na originalitě. Mysteriózní krimi série Příležitostní detektivové z Baker Street (v originále The Irregulars) se nedávno představila v oficiálním traileru. Jste připraveni poznat svět Sherlocka Holmese z trochu jiného úhlu pohledu?

Dějová zápletka je spjata s pouličním gangem z Baker Street, jehož členové vystupovali v řadě příběhů od Arthura Conana Doyla jako důvěrní informátoři dvojice slavných vyšetřovatelů, kterou tvoří Sherlock Holmes a Dr. Watson. Tentokrát ale Jessie (Darci Shaw), Bea (Thaddea Graham), Billy (Jojo Macari), Spike (McKell David) a Leo (Harrison Osterfield) musejí čelit nevídané hrozbě s magickými kořeny.

Přečtěte si také: HBO spojí viktoriánskou Anglii s nadpřirozenem, nadcházející seriál The Nevers v oficiálním traileru

„Lidé získávají divné schopnosti,“ zaznívá v traileru, který diváky vrhá do světa temných rituálů, děsivých přízraků a dalších výplodů čarodějnictví. Někdo otevřel trhlinu, neboli předěl mezi naším a tím druhým světem, kde platí zcela jiné – magické – zákonitosti. Skupina vyvolených musí tuto neviditelnou bariéru obnovit dříve, než jejich okolí zcela pohltí temnota. Naštěstí jsou někteří z nich také obdařeni nadpřirozenými schopnostmi, které jejich společné misi výrazně zvyšují šance na úspěch.

Do režisérského křesla usedl Tom Bidwell, jenž uvedl, že tento projekt je jeho snem již více než deset let. O tom, zda naplní jeho očekávání, rozhodnou diváci již 26. března 2021, kdy se seriál Příležitostní detektivové z Baker Street objeví na kartě Netflixu.