Společnost Lionsgate nemá zrovna nejlepší období. Nejenže její filmová adaptace Borderlands v kinech naprosto pohořela, ale také se snaží žehlit mimořádný průšvih s nedávno vydaným trailerem na Megalopolis. A nyní je tady další nepříjemná rána. Minulý týden totiž do amerických kin vstoupil remake legendární Vrány, ve které si titulního mstitele zahrál Bill Skarsgård.

Jeho zahajovací víkend v rámci domácího box officu však dopadl naprosto příšerně. Jeho otvírák činil jen 4,6 milionu dolarů, čímž se v žebříčku domácích tržeb za poslední víkend umístil na bídném 8. místě. Dokonce i tornádový snímek Twisters, který je v kinech už více než měsíc, utržil po víkendu víc. Takový start je zkrátka a dobře hrozná slabota. A to i na poměrně skromný rozpočet 50 milionů dolarů. Jistě, film sice ještě nedorazil na všechny trhy, k nám například dorazí až za několik dní, ale mezinárodní tržby snímek se vší pravděpodobností nezachrání.

Ani recenze nejsou příliš pozitivní. V době psaní článku má film na agregátoru Rotten Tomatoes od kritiků 19 %. Ještě uvidíme, co ukážou následující týdny, ale Lionsgate by s žádným ziskem určitě počítat nemělo. Spíše naopak.

Na první místo v žebříčku domácího box officu se znovu vyšvihla marvelovská pecka Deadpool & Wolverine, která po svém pátém víkendu utržila pro domácí box office 18,3 milionu dolarů. O film je tak i nadále slušný zájem. Celosvětové tržby už činí 1,21 miliardy, čímž snímek komerčně překonal známé tituly jako Aquaman (2018), Captain America: Občanská válka (2016) a Mimoni (2015).

Na druhé místo spadl sci-fi horor Vetřelec: Romulus, který po svém druhém víkendu utržil pro domácí box office 16,2 milionu. Zájem tak klesl o více než 61 %, což je na silný start filmu z minulého týdne poměrně škoda. Mezinárodní tržby jsou ale stále fajn, celosvětově tak má nový Vetřelec na kontě 225,4 milionu dolarů. Na rozpočet 80 mega to jsou po teprve druhém víkendu dobrá čísla, tudíž 20th Century Studios se nemusí obávat nějakých ztrát. Film by to možná mohl dotáhnout i k půlmiliardové hranici, ale to ještě uvidíme.

Na třetím místě se udrželo romantické drama Námi to končí, které po svém třetím víkendu utržilo pro domácí box office 11,8 milionu dolarů. Zde můžeme hovořit o naprosto fantastickém úspěchu. Celosvětově má film utrženo 242,6 milionu, což je na rozpočet 25 mega vyloženě parádní. Pro studio Sony Pictures Releasing jednoznačná trefa do černého.

Na čtvrtém místě máme novinku, kterou je thriller Tiché znamení, celovečerní režijní debut herečky Zoë Kravitz (The Batman). Ten po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 7,3 milionu dolarů, celosvětově to dělá 14 mega. Na rozpočet 20 milionů to je ale bohužel poměrně dost slabý start. Ještě ale uvidíme, zda něco nezmění následující týdny.

A na pátém místě máme další novinku, kterou je křesťanský film The Forge. Ten po svém zahajovacím víkendu utržil 6,6 milionu dolarů, rozpočet činil 5 mega. Jde o další z řady filmů, který je určen především pro americké křesťanské publikum. 

A na co do kina tento týden? Inu, pokud budete mít chuť, tak můžete zkusit ten remake Vrány. Případně na ni můžete zajít čistě z lítosti k tvůrcům a trochu tak filmu pomoci s tržbami. Těšit se opět můžete na příběh Erica Dravena, který je se svou láskou Shelly brutálně zavražděn. Eric však vstane z mrtvých, přičemž se s pomstou v srdci vydá za těmi, kteří ublížili jak jemu, tak i Shelly.

Snímek do našich kin dorazí ve čtvrtek, tedy 29. 8. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.