Asi nebude žádným překvapením, že v žebříčku domácího box officu se po dalším víkendu udržela na prvním místě marvelovská jízda Deadpool & Wolverine, ovšem jen o chlup. Snímek je pro Marvel komerční senzací, která láme jeden rekord za druhým, nemluvě také o tom, že se na něj lepí především pozitivní reakce.

Po posledním víkendu každopádně oba regenerující se pánové utržili pro domácí box office 54,1 milionu dolarů. Konečně také překonali miliardovou hranici, přesněji už mají celosvětově v kapse 1,02 miliardy dolarů. Během tohoto týdne by měl snímek překonat výsledek Jokera (1,07 miliardy) a stát se tak komerčně nejúspěšnějším mládeži nepřístupným filmem v historii. Už teď je každopádně titul na 48. místě v žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob. V rámci dosažení miliardových tržeb se Marvel pochlubil i kratičkým videem.

POZOR! Už v thumbnailu odhaluje přítomnost postav, které mají ve filmu cameo, takže pokud jste snímek ještě neviděli a nechcete si kazit překvapení, vůbec na něj nekoukejte. Pro jistotu ho v článku šoupnu o něco níže. Pokud jste dosud neviděli, tak se ještě můžete mrknout na naši recenzi.

Na těsném druhém místě máme nově vydané romantické drama Námi to končí, kde se v hlavní roli objevila Blake Lively, žena Ryana Reynoldse. Film po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 50 milionů dolarů, když k tomu připočteme ještě mezinárodní tržby, tak celkově film utržil 80 mega. Na rozpočet 25 milionů se jedná o parádní start, ze kterého může být Sony jednoznačně spokojené. Tak uvidíme, jak se filmu bude dařit v nadcházejícím týdnech.

Na třetí místo spadla tornádová podívaná Twisters, která po svém čtvrtém víkendu utržila pro domácí box office 15 milionů, celosvětově to dělá přes 310 mega. Zatímco ve Spojených státech je o film stále poměrně slušný zájem, ve zbytku světa je to horší. Rozpočet byl každopádně 155 milionů, tudíž o žádných oslňujících tržbách zde mluvit nemůžeme. Nebude se jednat o žádnou katastrofu, ale zároveň ani o žádný velký úspěch.

Katastrofou je však film, kterému náleží čtvrté místo. A tou je novinka Borderlands, filmová adaptace slavné herní série od Gearbox Software. Film je vyloženě bombardován špatnými recenzemi, přičemž už před premiérou se předpokládalo, že jeho tržby nebudou příliš dobré. Snímek ale nakonec dopadl ještě hůř, než se čekalo. Po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office jen 8,8 milionu dolarů, což je na rozpočet kolem 115 mega naprosto otřesný otvírák. Studio Lionsgate však tvrdí, že údajně 60 % jejich výrobních nákladů pokryl mezinárodní předprodej vstupenek. I tak je to ale na zmíněný rozpočet, k němuž ještě musíme přidat zhruba 30 milionů jen za propagační kampaň, hrozný start, jenž dává jasně najevo, že film jednoznačně výdělečný nebude. Na film už každopádně máme i recenzi.

A na pátém místě máme animák Já, padouch 4, který po svém šestém víkendu utržil pro domácí box office 8 milionů dolarů, celosvětově to dělá 807,2 mega. Na rozpočet 100 milionů velice dobrý výsledek, jelikož je navíc z filmu hezká trvalka, mohl by to eventuálně dotáhnout až k miliardě. 

A na co do kina tento týden? Největším lákadlem je jednoznačně sci-fi horor Vetřelec: Romulus, nová filmová kapitola slavné franšízy, kterou si tentokrát vzal pod palec Fede Álvarez. Film má svým stylem hodně připomínat legendární první díl z roku 1979 od Ridleyho Scotta, horor tak bude tou nejzásadnější přísadou.

Případně ještě můžete zajít na Vlny, nový celovečerní film od Jiřího Mádla, který se zaměří na příběhy novinářů Československého rozhlasu během druhé poloviny 60. let.

Snímky do kin vejdou ve čtvrtek, tedy 15. 8. 2024. Níže se můžete podívat na trailery.