Včera jsme se konečně dočkali plnohodnotného traileru na snímek Prey, který bude rebootem slavné filmové série o Predátorovi. Tentokrát si to slavný emzák rozdá s indiány kmene Komančů. A to na Velkých pláních v roce 1719. Při sledování traileru ale možná některé diváky tahalo za uši slyšet indiány mluvit anglicky. Jistě, jelikož se jedná o film s americkou produkcí, není žádným překvapením, že postavy v něm budou skutečně anglicky mluvit. Ovšem pokud patříte mezi diváky, kterým by to příliš vadilo, bude zde jistá alternativa. Prey se totiž dočká také dabingu čistě v jazyku Komančů, což zatím ještě žádný jiný snímek neměl. Informovala o tom producentka Jhane Myers, která je sama indiánského původu.

Uživatelé služby Hulu, na které bude snímek premiérovat, tak budou mít možnost přepínat si film mezi původní angličtinou a komančským dabingem. Producentka taktéž uvedla, že kromě dabingu na diváky čekají i komančské titulky. Ty však ocení asi jen určitá část diváků, která tento severoamerický indiánský jazyk zná. Hlavní hrdinkou se stane mladá žena jménem Naru (Amber Midthunder). Jedná se nejenom a schopnou lovkyni, ale i zkoušenou bojovnici. Právě ona se vydá na nebezpečnou cestu, aby mohla vystopovat a zlikvidovat podivného vetřelce, který se potuluje po jejich území. Problém je však ten, že jeho arzenál zbraní je oproti lukům a šípům mnohem vychytanější.

Snímek byl ve výrobě několik let, přičemž studio 20th Century doufá, že rebootem obnoví Predátorovu zašlou slávu. O režii filmu se postaral Dan Trachtenberg, talentovaný filmař, který natočil vcelku povedenou komorní sci-fi Ulice Cloverfield 10. O scénář se zas postaral Patrick Aison. Dále ve snímku uvidíme herce jako Dakota Beavers, Stormee Kipp, Michelle Thrush a Julian Black Antelope.

Oficiální premiéra je stanovená na 5. 8. 2022.