Už několik let víme o tom, že bráchové Anthony a Joe Russoovi, režiséři posledních dvou Avengers snímků, kteří nakonec natočí i další hrdinskou týmovku s názvem Doomsday, připravují vysokorozpočtovou a hvězdně obsazenou podívanou jménem The Electric State. Jednat se bude o adaptaci stejnojmenné povídkové artové knihy z roku 2018 od Simona Stålenhaga.

Poslední klapka padla na začátku loňského roku, ale teprve nyní zde máme od Vanity Fair první fotky, které si můžete prohlédnout níže. A víte, co první fotky od zmíněného serveru většinou znamenají? Přesně tak, že první trailer by už mohl být za rohem. Tipuju, že bychom se ho mohli dočkat už tenhle měsíc, ale holt uvidíme. 

Těšit se tak můžeme na příběh, který se bude odehrávat v alternativní realitě 90. let ve Spojených státech, ze kterých se v důsledku bitvy mezi lidstvem a umělou inteligencí stalo nehostinné a pochmurné místo. Lidé, kteří zemřeli, byli pohřbeni, nicméně zničené stroje dodnes reziví tam, kde přestaly fungovat. Poražení roboti byli vyhoštěni do vyloučené zóny, která se nachází v jihozápadní poušti, lidé se zas snaží obnovit svou společnost bez pomoci mechanických bytostí.

Hlavní hrdinkou se stává teenagerka jménem Michelle (Millie Bobby Brown), která se vydává na západ se svým malým žlutým robotem jménem Skip, aby mohla najít svého mladšího bratra. Fotky také odhalují podobu Keatse (Chris Pratt), válečného veterána, z něhož se stal řidič náklaďáku. Některé fotky vcelku věrně napodobují ilustraci původní předlohy, tak uvidíme, co nabídne první trailer. 

Film navíc bude vyloženě narvaný slavnými hereckými jmény. Kromě výše zmíněných dvou hvězd ze Stranger Things a Strážců Galaxie se také můžeme těšit na známé tváře jako Stanley Tucci, Ke Huy Quan, Giancarlo Esposito, Brian Cox, Jenny Slate, Billy Bob Thornton, Jason Alexander, Anthony Mackie a další.

Hlavními scenáristy se stali Christopher Markus a Stephen McFeely, kterým vděčíme za scénář nejenom k oběma posledním Avengers snímkům, ale také ke všem sólovkám s Kapitánem Amerikou. Oba se také podíleli na tvorbě všech tří filmových adaptací knižní série Letopisy Narnie. Režii si vzal pod palec bratři Russoovi.

Snímek by měl na Netflixu premiérovat někdy během března roku 2025.