Obzvlášť očekávaným dnem na letošním Comic-Conu v San Diegu byla sobota, protože tehdy měl mít panel také Marvel, který měl jistojistě přijít s nějakými velkými novinkami. A je jich hned několik.

Začneme nejdříve tou největší bombou. Už nějakou dobu se šuškalo o tom, že by se do komiksového světa mohl vrátit starý dobrý Robert Downey Jr., který se s MCU rozloučil pod událostech Avengers: Endgame (2019). A letošní Comic-Con nám to konečně potvrdil. Robert Downey Jr. se skutečně vrací. Ovšem pozor, nikoliv jako Iron Man. Herec místo toho ztvární slavného záporáka Doctora Dooma, který má být primární hrozbou pro nadcházející dva Avengers tituly.

A když už je o nich řeč, tak konečně známe nový oficiální název pro ,,Avengers 5“, titul, který se ještě před odsouzením Jonathana Majorse, představitele Kanga Dobyvatele, nazýval Avengers: The Kang Dynasty. Nově film ponese název Avengers: Doomsday. Následné ,,Avengers 6“ si ponechá svůj dosavadní podtitul Secret Wars.

Níže se ještě můžete podívat na krátké video z Comic-Conu, kde je Downey Jr. Jakožto Doctor Doom odhalen. 

Dále se potvrdilo, že oba dva chystané Avengers filmy opravdu znovu natočí bratři Russoovi, kteří zrežírovali i Infinity War (2018) a výše zmíněný Endgame. Oba filmaři se po konci Infinity ságy domnívali, že jejich cesta u Marvelu dospěla ke konci, následně ale přišli s jedinečným příběhem, díky němuž může ještě na nějaký čas pokračovat. Taktéž prohlásili, že pro roli Doctora Dooma není vhodnějšího herce.

S tím vším ovšem přichází jasná otázka. Proč představitel Iron Mana bude hrát i Doctora Dooma? Inu, nesmíme zapomínat na to, že Marvel si už nějaký ten pátek pohrává s mnohovesmírem, v němž je v podstatě všechno možné. Taktéž je zde možnost, že hercovu tvář v obou dvou filmech ani neuvidíme, protože Doctor Doom téměř pořád nosí svou masku.

Každopádně není divu, že Marvel chtěl herce dostat zpátky na palubu, však se stále jedná o jednoho z největších miláčků fanoušků, jehož návrat by mohl zase zvýšit zájem o MCU. Což je něco, co Marvel momentálně docela potřebuje. 

Dále vyšlo najevo, že v obou dvou Avengers titulech se objeví i mnohé postavy z nacházejících MCU filmů, jmenovitě půjde třeba o Fantastickou čtyřku, Thunderbolts a Captain America: Nový svět.

A na závěr máme na palubě i nového scenáristu. Tím se stane Stephen McFeely, který spolu s Christopherem Markusem napsal nejenom předešlé dva Avengers snímky, ale také všechny dosud vydané filmy s Kapitánem Amerikou, to znamená První Avenger (2011), Návrat prvního Avengera (2014) a Občanská válka (2016). McFeely by měl sepsat scénář k pátým i šestým Avengers, zatím ale není známo, zda se k němu opět připojí i Markus.

Avengers: Doomsday má vyjít 30. 4. 2026, Secret Wars zas 6. 5. 2027.