Oblíbená komiksová série z repertoáru DC Vertigo, Mýty, se po půl roce vrací na český trh se sedmnáctým svazkem s podtitulem Kdo seje vítr. Na komiksu opět pracovali stejní tvůrci, jmenovitě americký komiksový scénárista Bill Willingham (Mezi řádky) a britský kreslíř Mark Buckingham (Sandman, Batman v černé a bílé).

Pokud netušíte, co vlastně série Mýty je, tak vám to jednoduše shrneme. Jedná se o 150dílnou (sešity) komiksovou sérii z edice DC Vertigo, jejíž první číslo vyšlo v roce 2002. Příběh se odehrává v moderní době v Americe, nicméně hlavními postavami nejsou obyčejní lidé, ale známé postavy z pohádek a folklóru, které se v utajeném městečku snaží schovat před normální civilizací. Velkou zajímavostí také je, že jedna z postav, Big Bad Wolf (Bigby Wolf), je hlavním charakterem skvělé adventury The Wolf Among Us od Telltale Games.

Přečtěte si také: Supertým musí porazit pana Temného v komiksovém svazku Mýty 16: Supertým

Teď se však vraťme zpátky k originální komiksové sérii a k jejímu sedmnáctému svazku s podtitulem Kdo seje vítr. Ten totiž vydalo nakladatelství CREW včera, 13. října/októbra. Titul můžete zakoupit s počáteční slevou na eshopu nakladatelství. Na závěr už tady pro vás máme jen oficiální anotaci a jak sami vidíte, je opravdu pořádná.

„Obávaný pan Temný je mrtvý. Při svém sebevražedném útoku ho zabila jediná bytost ještě chladnější než on sám: Severní vítr, král Zamrzlé pustiny, vládce jednoho z hlavních větrů... a Wolfiho nanicovatý otec.

Nyní, protože se Wolfi zřekl jakéhokoliv nároku na trůn, si musí korunu nasadit jedno z jeho dětí... a Zlý vlk, společně se svou ženou Sněhurkou, musí nečinně přihlížet, jak služebníci Severního větru podrobují jejich potomky sérii zkoušek, které rozhodnou o novém svrchovaném vládci.

Větry změny začnou mezitím vát i v jiných zemích. Improvizovaná revoluce kdysi okřídleného opičáka Bufkina proti novému vladaři Pan-ozského císařství získává nečekané spojence. Růženčin průzkumný tým doráží na Farmu těsně před Vánoci a nachází ji v podivuhodně dobrém stavu. A v Temném hradě čeká zdravotní sestra Sprattová na návrat ostatních Mýtů se zadrženým dechem – a naostřenou čepelí.“