Možná jste na to úplně zapomněli (a vůbec bychom se vám nedivili), ale nějaký ten pátek víme, že Netflix připravoval ještě jeden hraný spin-off k seriálovému Zaklínači (2019), který nesl pracovní název Riff Raff. Zaměřit se měl na Potkany, skupinku mladých zbojníků, se kterými v knihách nějaký čas stráví Ciri. Už jsme je každopádně mohli vidět i na konci třetí řady zmíněného seriálu, jenž po páté řadě definitivně skončí.

Jenomže loni v létě jsme se dozvěděli, že natáčení spin-offu skončilo podezřele brzy. Chystaný spin-off měl údajně obsahovat 6 až 8 epizod, přičemž natáčení mělo trvat asi půlrok. Nakonec ale celá produkce skončila po pouhých dvou měsících, přičemž od té doby jsme se žádných zajímavých informací o projektu nedočkali. Tudíž to vypadalo, že něco není v pořádku. A nyní se nám to zřejmě potvrdilo. 

Zdroje serveru What's on Netflix tvrdí, že Netflix se údajně rozhodl seriálové Potkany zkrátka a dobře hodit do koše. Představitelé streamovací služby prý zhlédli natočené záběry z prvních dvou chystaných epizod, přičemž následně se rozhodli, že seriál raději neuvedou a zruší ho. Server Redanian Intelligence ale tvrdí, že některé scény ze zrušeného spin-offu se možná dostanou do chystané čtvrté řady Zaklínače. Patrně by mohlo jít o nějaké flashbacky, které by nám ukázaly, co Potkani dělali v době, kdy s nimi Ciri ještě nebyla. Ale to holt uvidíme.

Spin-off se měl podle všeho zaměřit na jakousi vloupačku, taktéž si v něm měla zahrát hvězda béčkových akčních filmů Dolph Lundgren, který měl ztvárnit Brehena, krutého zaklínače školy kočky z románu Bouřková sezóna. What's on Netflix také hlásí, že byl zrušen ještě jeden nepojmenovaný spin-off Zaklínače, který se měl zaměřit na dětské publikum.

Stále by se ale mělo počítat s animovaným spin-offem Zaklínač: Sirény z hlubin, ve kterém Geralta ztvárnil Doug Cockle, hlas anglicky mluvícího zaklínače v herních adaptacích od CD Projekt RED.

Co se hraného seriálu týče, čekají náš ještě dvě poslední řady, ve kterých našeho bělovlasého zabijáka ztvární Liam Hemsworth (Hunger Games). Odhadem by čtvrtá řada mohla premiérovat příští rok v létě.