Po včerejšku za sebou máme první den netflixové akce Geeked Week 2022, na které nám streamovací služba představuje novinky ze svého obsahu. První den byl zasvěcen především hraným seriálům, tudíž jsme se dočkali nejenom trailerů na dosud neviděné projekty, ale i upoutávek na další řady populárních seriálů. Těšili jste se na Sandmana? Žádný strach, včera na něj přišla řeč! Jste fanoušci zombíků? Tak to pro vás máme hned dvě velké novinky. Celkově nám toho první den nadělil poměrně dost, o vybraných důležitých novinkách si proto můžete přečíst níže.

Geeked Week bude samozřejmě pokračovat i dnes. Tentokrát se ovšem zaměří na filmovou sekci, tudíž se můžeme těšit na představení snímků jako The Gray Man, Spiderhead a Killer Book Club. A když už je řeč o Killerovi, tak se určitě dnes k večeru nezapomeňte dívat na náš stream, kde se budou veškeré novinky opět komentovat. Stream ze včerejšího večera si můžete pustit výše.

JENNA ORTEGA JAKO WEDNESDAY ADDAMSOVÁ  

První z novinek se týkala seriálu o Wednesday, který se zaměří na stejnojmennou nejstarší členku milované Addamsovy rodiny. Tu tentokrát ztvární Jenna Ortega, přičemž vydaný teaser nám konečně ukázal její podobu. Spolu s ní se v teaseru ukáže i uťatá ruka jménem Věc, která se již objevila v jednom ze seriálových klipů. V seriálu se podíváme do doby, kdy již dospívající Wednesday byla studentkou na akademii Nevermore. Následně v sobě začne objevovat mocné nadpřirozené schopnosti, které se musí naučit ovládat, aby mohla zhatit plány jakési monstrózní síle, jež v místním městečku vraždí lidi. Mnoho fanoušků by mohlo potěšit, že na seriálu se výrazně podílí i Tim Burton.

MIKE FLANAGAN PŘEDSTAVUJE HOROROVÝ SERIÁL PŮLNOČNÍ KLUB

Talentovaný Mike Flanagan patří mezi nejtalentovanější hororové režiséry současnosti. A jak se zdá, tomu se obzvlášť zalíbilo v seriálových vodách, protože po Půlnoční mši nám na Netflixu nabídne další hororový seriál. Ten ponese název Půlnoční klub. Příběh nás zavede do hospice pro nevyléčitelně nemocné děti, který provozuje tajemný lékař. Skupina osmi teenagerů tam vytvoří poměrně morbidní klub, který o půlnoci sdílí hororové příběhy, zatímco čekají na svůj nevyhnutelný osud. Oficiální premiéra je stanovená na 7. 10. 2022.

DRUHÁ SÉRIE PRO ALL OF US ARE DEAD

Jihokorejský seriál, který se zaměřuje na staré dobré zombíky, bude mít druhou sérii. Příběh první řady se zaměřil na jedno korejské město, ve kterém se začne šířit extrémně nebezpečný virus, jenž začne nebohé obyvatele měnit na rychlé a velice agresivní zombie. Většina děje se ale odehrává na místní středí škole, kde celá pohroma začne. Ovšem následně se samozřejmě dostane i do zbytku města. Na scénáři k druhé řadě bude opět pracovat Chun Sung-il. 

NOVÝ TRAILER NA SERIÁLOVÝ RESIDENT EVIL

V půlce léta se dočkáme i seriálové adaptace populární videoherní série Resident Evil. Příběh bude sledovat osudy Jade Wesker, dcery Alberta Weskera (Lance Reddick), který patří mezi hlavní záporáky původní herní série. Bude se tak muset nejenom pokusit přežít ve světě zamořeném hrozivými nemrtvými, ale zároveň i najít svou zmizelou sestru Billie. Během své cesty se také bude postupně dozvídat, co je její otec vlastně zač. Děj by taktéž měl přeskakovat mezi rokem 2022 a 2036. Zatímco rok 2022 bude klidnější a mírnější, rok 2036 by nám měl představit tu pravou zombie řežbu. Oficiální premiéra je stanovená na 14. 7. 2022. 

KABINET KURIOZIT OD GUILLERMA DEL TORA

Režisér Guillermo del Toro je znám pro své specifické a většinou i velmi dobře hodnocené filmy, které mívají často temnou a občas i hororovou atmosféru. Nyní jsme se díky akci Geeked Week dozvěděli o novém projektu tohoto režiséra i scenáristy v podobě projektu Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities. V tomto seriálu se můžeme těšit na osm epizod, z nichž každá bude vyprávět jiný příběh, přičemž za každou bude stát i jiný scenárista. Samotný teaser toho moc neprozrazuje, pouze vidíme různé lokace, pár nepřímo vyobrazených postav a také různé styly práce s kamerou. Je zatím otázka, budou-li některé povídky natolik odlišné, že budou třeba celé natočeny černobíle, případně zda se dočkáme pouze několika specifických záběrů uvnitř některé z epizod.

TŘETÍ ŘADA SERIÁLU ZÁMEK A KLÍČ BUDE POSLEDNÍ

V posledním letním měsíci se k nám vrátí seriál Zámek a klíč, který nám představí třetí řadu. Bude však také řadou poslední, tudíž snad se dočkáme opravdu důstojného zakončení. Příběh seriálu se točí kolem tří sourozenců rodiny Zámkových, kteří se se svou matkou Ninou přestěhují do místa jménem Keyhouse, rodového sídla jejich otce, poté, co byl brutálně zavražděn. A právě v jejich novém domově naleznou sourozenci řadu magických klíčů, které svým majitelům dávají nejrůznější schopnosti. Oficiální premiéra třetí řady je stanovená na 10. 8. 2022. Naši recenzi na první řadu najdete zde.

HRANÁ ADAPTACE SERIÁLU ONE PIECE

Netflix odhalil dvě minuty ukázek, které vypadají k našemu velkému překvapení více než dobře. Sice jsme nedostali žádný pořádný trailer, ale za to tvůrci přispěli velmi zajímavým sestřihem toho, jak vytvářeli kulisy, přetvářeli prostředí a jak co nejlépe navodili atmosféru pirátského dobrodružství. Ačkoli vše vypadá doopravdy velkolepě, nesmíme usnout na vavřínech. Kulisy nádherné, herci zajímaví, doposud ale žádná hraná verze anime nedosáhla takového úspěchu, aby jednotliví fanoušci daného titulu vyjádřili jednoznačné nadšení.

SERIÁL 1899 BUDE NOVOU PODÍVANOU OD TVŮRCŮ NĚMECKÉ SÉRIE DARK

Seriál 1899 pochází od stejných tvůrců, kteří nám nadělili vynikající seriál Dark, nesmírně populární mysteriózní sérii, která běžela na platformě po dobu tří sezón. Příběh nadcházejícího seriálu 1899 se točí kolem skupiny evropských přistěhovalců, kteří jsou lodí na cestě z Londýna do New Yorku, aby tam mohli najít lepší život. Vyhlídky práce v zahraničí jsou pro ně totiž mnohem příznivější. Nikdo však netuší, že jejich cesta se určitou událostí hodně zkomplikuje.

DRUHÁ SÉRIE SWEET TOOTHA HLÁSÍ DOTOČENO

Nového traileru na pokračování Sweet Tootha jsme se sice nedočkali, zato se nám naskytlo několik roztomilých a srdceryvných momentů, se kterými se režie seriálu rozhodla podělit na Geeked Weeku. Zároveň nám prostřednictvím tohoto videa ze zákulisí bylo oznámeno, že bylo dokončeno natáčení. Sweet Tooth vypráví příběh o klukovi, který je na půl jelen. Ve světě je apokalypsa, za níž stojí smrtící virus, přičemž se rodí jen děti, které jsou z větší nebo menší části zvířata.

SERIÁL SANDMAN PŘEDSTAVUJE ZBRUSU NOVÝ TRAILER

Seriálové zpracování Sandmana láká na zbrusu nový trailer. Tato postava pochází původně z pera Neila Gaimana. Přesněji řečeno, postava jako taková není jeho výtvorem, ale její aktuální a nejuznávanější podoba a příběhy ano. Právě z nich bude nejnovější seriál vycházet. Popsat příběh této komiksové série není vůbec snadné, nicméně děj první knihy je již mnohem lépe uchopitelný. Okultní řád čarodějů se pokusí pomocí svých mystických dovedností zajmout samotnou Smrt.

Smyslem jejich počínání je sprovodit tak ze světa samotný koncept umírání a dopřát lidstvu nesmrtelnost. Místo toho však uvězní Pána snů. A přestože jejich rituál nevyšel dle představ, rozhodnou se držet jej uvězněného. Po dlouhých dvaasedmdesáti letech konečně Sen unikne ze svého žaláře a vydá se najít tři své mocné artefakty. Jedná se o měšec s pískem, masku a také amulet s rubínem. To je začátek příběhu první knihy.

NOVÝ SUPERHRDINSKÝ SERIÁL JMÉNEM THE IMPERFECTS

Trailer na nový seriál The Imperfects nám představí Tildu Webber (Morgan Taylor Campbell), Abbi Singh (Rhianna Jagpal) a Juana Ruize (Iñaki Godoy), tři teenagery, kteří se stanou součástí nelegálního experimentu. Místo nějaké vyrážky však ona trojce dostala superschopnosti. Ovšem vypadá to, že o nějaký vyloženě skvělý „dar“ se nejedná. V mnoha momentech bude připomínat spíše prokletí. Seriál se tak zaměří nejenom na jejich snahu vypořádat se s nežádoucími vedlejšími účinky jejich schopností, ale také na odhalování minulosti každého z nich.

TRAILER NA DRUHOU ŘADU SERIÁLU WARRIOR NUN

Seriál Warrior Nun, který vychází z populární komiksové série Bena Dunna, dostane druhou sérii, přičemž Netflix konečně zveřejnil i oficiální trailer. První řada seriálu nás zasvětila do existence tajného řádu jeptišek, které bojují proti Satanovým legiím. Nejedná se však o žádnou metaforu. Řád Křížového meče je militantní církevní odnož, která vyhání démony doslova zpět do pekla. Vyšší moc však nenechává nic náhodě, proto se z řady Kristových nevěst vždy jedna stává nositelkou svatozáře. Recenzi Nerdfixu na první řadu naleznete zde.

DRUHÁ ŘADA SERIÁLU SVĚTLO A STÍNY HLÁSÍ DOTOČENO

Unikátní fantasy seriál Světlo a stíny nám nadělí i druhou řadu, jejíž produkce přednedávnem konečně skončila. Děj první řady se zaměřil na Alinu Starkovou, u níž se projevily neobyčejné schopnosti, které by mohly být klíčem k osvobození její země. Vytržena ze své každodenní reality trénuje po boku elitní magické armády, jež brzy zásadním způsobem ovlivní fantasy krajinu připomínající svět Harryho Pottera, Pána prstenů nebo Zaklínače. Když se však snaží zdokonalit svou moc, zjišťuje, že mezi spojenci a nepřáteli existuje opravdu tenká hranice, a že nic v tomto bohatém světě není takové, jak se na první pohled zdá. V rámci dokončení produkce tak obsazení nahrálo fanouškům zprávu. Recenzi Nerdfixu na první řadu naleznete zde.

TRAILER NA DRUHOU ŘADU SERIÁLU WINX SAGA: OSUD

Seriál Winx Saga: Osud, v němž se parta náctiletých studentů internátní čarodějnické školy Alfea odhodlaně učí ovládat své kouzelnické schopnosti, se letos dočká i druhé řady, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat níže. Hlavní hrdinka Bloom (Abigail Cowen) je víla, která zažívá všechny strasti související s nástupem do prvního ročníku studia. To její je však ozvláštněno o poznávání magických formulí, souvisejícími se základními živly, které se staly zdrojem magie jednotlivých noviců. Vílí magie je svázaná s emocemi, tedy s láskou, nenávistí či strachem. Navíc zde platí pravidlo, že čím silnější je emoce, tím mocnější je výsledná formule. Recenzi Nerdfixu na první řadu naleznete zde.

Na kterou z výše zmíněných novinek se těšíte nejvíce?