Tak se nám konečně rozjela hlavní část produkce třetího dílu Deadpoola, ve kterém si titulního hláškujícího antihrdinu opět zahraje Ryan Reynolds. Jednou určitou nepříjemností se však bude momentální natáčení od těch předchozích u minulých dílů lišit. Hollywood totiž stále sužuje stávka scenáristů, která už zamrazila hned několik filmových a seriálových produkcí. Marvel tak byl nucen pozastavit například reboot Bladea, ale jelikož měl už Deadpool 3 scénáře hotové, mohl dát jeho natáčení zelenou. Je tu však jeden háček.

Ryan Reynolds během tvorby předchozích dvou filmů rád improvizoval, čímž vznikly sekvence a hlášky, které se v původních scénářích nenacházely. Nyní si už ale nic takového nebude moct dovolit. Bude se muset do puntíku přesně držet dokončeného scénáře, který se již nemůže nijak upravovat. Nabízí se tak otázka, zda tím pádem nebude třetí díl krapet ochuzen o slušně fungující humor, jenž byl přítomný v předchozích filmech. Reynolds by mohl s improvizací samozřejmě začít ve chvíli, kdy stávka bude ukončená, ale zatím se bohužel zdá, že se k ničemu takovému neschyluje. 

Ale pokud by to náhodou nevyšlo s humorem, tak doufáme, že alespoň akce bude stát za to. Ve třetím díle se totiž vrátí na scénu starý dobrý Wolverine z Foxovy éry filmových X-Menů, jehož si opět zahraje Hugh Jackman. Ten zas strávil dlouhé hodiny v posilce, aby se pro roli regenerujícího se mutanta vrátil do formy.

Rozhodně se můžeme těšit na střet obou dvou slavných komiksových pardálů, ovšem podobnější informace o tom, co všechno nám třetí díl vlastně nabídne po dějové stránce, stále nejsou k dispozici. Podle všeho bychom se ale měli dočkat cestování napříč realitami, v rámci čehož se již nějakou dobu šušká o tom, že ve filmu by se mohl objevit například Mobius M. Mobius (Owen Wilson) z marvelovského seriálu Loki (2021). Však také nesmíme zapomenout na to, že s trojkou se Deadpool oficiálně stane součástí MCU. 

Podle informací z posledních dílů už také víme, že ve trojce uvidíme hromadu starých známých. Vrátí se Morena Baccarin jako Deadpoolova láska Vanessa, Karan Soni jako taxikář Dopinder, Stefan Kapičić jako mutant Colossus, Leslie Uggams jako Slepá Al, Rob Delaney jako Peter, Brianna Hildebrand jako Negasonic Teenage Warhead a Shioli Kutsuna jako Yukio.

O režii třetího dílu se stará Shawn Levy, který s Reynoldsem natočil snímky Free Guy (2021) a Projekt Adam z minulého roku.

Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 11. 2024.