Není žádným tajemstvím, že Marvelu se v poslední době úplně nedaří. Chladné přijetí čtvrté fáze mezi fanoušky, bídné tržby třetího Ant-Mana, případně kauza kolem Jonathana Majorse, to všechno jsou věci, které dávají jasně najevo, že zlaté časy komiksového giganta (prozatím) skončily. Se zmíněným problematickým hercem, jenž v MCU ztvárňuje nového arci-záporáka Kanga Dobyvatele, se částečně pojí i nedávné zvěsti, které také nezní zrovna nadějně.

Známý insider Jeff Sneider nedávno odhalil, že příští Avengers snímek, jenž ponese podtitul The Kang Dynasty, ztratil svého scenáristu, kterým se měl stát Jeff Loveness, autor scénáře třetího Ant-Mana. Důvodem by však překvapivě nemusela být momentální stávka scenáristů, protože podle Sneidera Loveness od projektu odpadl ještě před jejím začátkem. Je tak tím pádem otázkou, zda scenárista od projektu odkráčel dobrovolně, nebo ho z projektu vyhodil někdo od Marvelu. 

Ta druhá možnost je vcelku dost možná, protože Ant-Man měl bídné nejenom tržby, ale i mnohé recenze. Vedení si možná proto řeklo, že chtějí u kormidla dalších Avengerů, kteří jsou zkrátka a dobře vždy velkou událostí, někoho „schopnějšího“.

Zároveň je ale také možné, Loveness od projektu odkráčel kvůli zmíněné kauze s Jonathanem Majorsem, který má v příštích Avengerech hrát velkou roli. Tedy možná. Je otázkou, zda ho Disney s Marvelem nakonec nenahradí někým jiným, protože herci momentálně hrozí jednoletý trest ve vězení za údajné napadení jeho partnerky. Soudní proces bude pokračovat příští měsíc, ale už teď od herce dávají ruce pryč různé firmy a filmové produkce.

I kdyby se ale Marvelu podařilo urychleně za Lovenesse najít náhradu, stejně by se nový scenárista nemohl hned pustit do práce. A to kvůli výše zmíněné stávce, která může trvat ještě několik dlouhých měsíců. 

Už jen kvůli tomu je stále více pravděpodobné, že příští Avengers se asi opozdí. A nebo se Marvel a Disney rozhodnou celý snímek uspěchat, což by bylo ještě horší. Ať už to každopádně dopadne jakkoliv, pro budoucnost MCU všechny tyto zprávy nevěstí nic dobrého.