Tak to vypadá, že Zaklínač se nakonec nepřipojí k fantasy seriálům jako Rod Draka a Pán prstenů: Prsteny moci, které měly vzhledem k momentální stávce herců a scenáristů se svými produkcemi kliku. Vyšlo totiž najevo, že start natáčení čtvrté řady, které mělo původně započít už během září/septembra, se odkládá až na rok 2024.

Přesné důvody uvedeny nebyly, ale se vší pravděpodobností to souvisí právě s výše zmíněnou stávkou herců, kvůli které už bylo pozastaveno mnoho dalších filmových a seriálových produkcí. Pokud má ovšem natáčení začít až příští rok, je téměř jistota, že čtvrtá řada se na Netflixu objeví nejdříve někdy v roce 2025. Původní produkce totiž měla trvat kolem osmi měsíců, přesněji od září 2023 do května 2024.

Je tedy ještě možnost, že Netflix se opět rozhodne novou sezónu rozdělit na dvě části, v rámci čehož by mohl tu první uvést někdy na konci příštího roku, ale to by se muselo začít natáčet hned v lednu, přičemž celkově by produkce musela probíhat hladce a bez komplikací. Příchod v roce 2025 je tak pravděpodobnější možnost. 

Jak již bylo řečeno, natáčení se odkládá patrně kvůli stávce herců, kterou odstartovala organizace SAG-AFTRA. Zaklínač měl ale určitou výhodu v tom, že spoustu herců zastupuje britský protějšek Equity, přičemž hvězdy, které k této organizace patří, se kvůli ustanoveným smlouvám ke stávce přidat nemohou.

V obsazení se ale evidentně nachází herci, kteří spadají právě pod stávkující SAG-AFTRA, tudíž tak nemohou nic natáčet, stejně tak ani nic propagovat. Je vcelku možné, že pod stávkující organizaci spadá i Liam Hemsworth (Hunger Games), který od čtvrté sezóny nahradí Henryho Cavilla v roli Geralta. Protože co si budeme povídat, natáčení bez hlavního protagonisty půjde vcelku těžko, že? Ještě ale uvidíme, zda bližší informace o důvodech odkladu neposkytne sám Netflix. 

Hemsworth se už ale podle všeho setkal s vedoucím výpravy Andrewem Lawsem a designérkou kostýmů Lucindou Wright, kteří odhalili, že herec je na své působení v seriálu řádně natěšený. Laws taktéž prohlásil, že ve čtvrté řadě prozkoumáme zcela nové části Kontinentu, což by vcelku dávalo smysl, protože čtvrtá řada bude adaptovat události z knihy Křest ohněm, kde se Geralt a jeho další spojenci vydají na velkolepou výpravu na jih.

Už zítra každopádně vychází na Netflixu druhá část třetí sezóny, kde se Cavillem budeme muset s žalem v srdci rozloučit.