Jak jsme probírali v tématu nazvaném: Čeká nás konec Netflixu?, streamovací války jsou v plném proudu. Jedna služba se snaží trumfnout tu druhou a každá shání co nejvíce exkluzivního obsahu. HBO Max startuje už v létě tohoto roku a tak se v tomto článku podíváme na to, co nám tato služba přinese na poli animovaných seriálů. Následující seznam ještě není oficiální a taktéž nemusí být celý obsah dostupný hned při spuštění služby. Ale pojďme už bez dalšího zdržování na to.

WARNER BROS.

Za tu dobu, co filmové a televizní studio „Warnerů“ existuje, stihlo vyprodukovat nesmírné množství animovaného obsahu. Jsou tady časem prověřené klasiky jako Železný obr a další výtvory studia Warner Animation Group jako třeba LEGO® příběh a jeho pokračování a odnože nebo nadcházející Scoob! To taktéž zahrnuje známé Looney Tunes. Televizní studio WB má na svědomí Drobečky, Taz-mánii, Tajemství Sylvestera a Tweetyho a Animáky (kteří by se dočkají rebootu).

HANNA-BARBERA

Warner Media taktéž vlastní knihovnu Hanna-Barbera. To jim dává přístup ke značkám jako Tom a Jerry, Scooby Doo, Flintstoneovi a Jetsonovi jak v jejich moderních inkarnacích, tak i v jejich původních verzích. Dále mají přístup k dekádám dalších u nás měně známých seriálů. Nový obsah Hanna-Barbera je produkován studiem Warner Bros animation pod hlavičkou Hanna-Barbera a vysílán na streamovací platformě Boomerang. Takže je pravděpodobné, že tato služba bude taktéž zahrnuta.

CARTOON NETWORK

Cartoon Network produkuje svůj vlastní obsah už od devadesátek. Takže HBO Max disponujícího částí jejího katalogu bude obsahovat série jako Čas na dobrodružství, Steven Universe, Powerpuff Girls, Normálka, Ben 10 a Gumballův úžasný svět. Ještě však nevíme, jestli budou zahrnuty starší seriály jako Johnny Bravo a Dexterova laboratoř. Já doufám, že ano.

ADULT SWIM

Adult Swim má sám o sobě ohromující nabídku animáků jako The Venture Bros., Aqua Teen Hunger Force, Moral Orel, Samurai Jack, Sealab 2021, Robot Chicken a Black Dynamite. Nebo i k novým seriálům The Shivering Truth a Primal. Třešničkou na dortu je bezpochyby Rick a Morty. Ten byl již oficiálně potvrzen jako jedno z lákadel této nadcházející služby.

DC

Warner vlastní DC Entertainment což zahrnuje knihovnu DC univerza. To zahrnuje seriály jako Batman, Justice League: Unlimited, Teen Titans, Batman budoucnosti a Green Lantern. DC má taktéž mnoho filmů včetně snímků uvedených v kinech: Batman a fantom a Mladí Titáni do toho!: Ve filmu.

Vlastní také mnoho filmů určených přímo pro domácí nosiče: Wonder Woman: Bloodlines, Superman: Soudný den, Batman vs. Red Hood a mnoho dalších. Mohli by se také objevit nové seriály Harley Quinn a Young Justice. V

zhledem k tomu, že Warneři částečně vlastní stanici CW jenž je zodpovědná za Arrowverse (Arrow, Flash, Supergirl…), potencionálně bychom se mohli dočkat i animovaných spin-offů z tohoto universa Constantine City Of Demons a Vixen.

HBO

HBO jako takové se málokdy zabývá animacemi. Ale má na kontě pár originálních produktů. ZvířátkaThe Life & Times of Tim, Show Rickyho Gervaise a Spawn: The Animated Series. Tímto jsme vyčerpali HBO. Ještě, že ostatní společnosti to více než dohánějí.

CRUNCHYROLL

Crunchyroll je taktéž přezdívaný „Netflix pro anime“. Impérium Warnerů díky akvizici získalo mateřskou společnost Otter Media. HBO tedy bude uvádět anime z Crunchyrollu. Být vámi bych ale vaše předplatné ještě nerušil. „Odborníci [Crunchyroll] budou spravovat obsah, aby byl zážitek svěží a aby nedocházelo k přeplňování služby nekvalitními seriály.“ Těžko říct co to přesně znamená, ale představoval bych si to podobně jako u Netflixu. Nějaké anime tam sice je, ale ne okamžitě a už rozhodně ne v tak velkém množství aby to uspokojilo milovníky asijské kultury.

ROOSTER TEETH

Rooster Teeth je součástí Otter Media. Ti mají na starosti kultovní sérii RWBY, Gen:Lock a Camp Camp.

STUDIO GHIBLI

HBO Max v nedávné době podepsalo dohodu pro streamování filmů studia Ghibli. Podobně jako to již udělal Netflix. Avšak s jedním drobným, ale zásadním rozdílem. HBO má práva na vysílání po celé zemi. Netflix, ale tyto filmy nemůže vysílat v Severní Americe a Japonsku. Na HBO Max se tedy dostanete ke všem filmům jako např. Princezna Mononoke, Zámek v oblacích a Můj soused Totoro. Existuje jen jedna vyjímka, Grave of the Fireflies na HBO nebude kvůli právním problémům.

SOUTH PARK

Nejedná se o seriál, který by patřil pod Warnery, ale HBO Max přeplatilo všechny ostatní zájemce o streamování této komedie pro dospělé. Seriál už běží 20 let a konec je v nedohlednu. Od HBO je to jistě chytrý tah jak si zajistit spoustu diváků.

HBO MAX ORIGINALS

HBO Max chce svým předplatitelům dodat i originální animovaný obsah zaměřený na všechny věkové kategorie. Už máme oznámený reboot seriálu The Boondocks, Adventure Time: Distant Lands, Gremlins: Secrets Of The Mogwai, Aquaman a satirickou komedii The Prince. Dlouho očekávaná série od JG Quintela (Čas na dobrodružství) Close Enough vyjde exkluzivně pro HBO Max. Animovaná adaptace knih Wings Of Fire by na sebe také neměla nechat dlouho čekat.

KDY HBO MAX ODSTARTUJE?

Od května bude HBO MAX dostupný pouze v USA. Následně se plánují expandovat do Jižní Ameriky později tohoto roku. V roce 2021 by se měl rozšířit do evropslých zemí kde již HBO operuje (což by mělo zahrnovat i nás). V zemích kde HBO doposud není jako např Británie nebo Kanada spuštění této služby zatím výhledově neplánuje a chce se soustředit na spolupráci s lokálními partnery. Komplexnější strategii s přesnámi daty se jistě ještě dozvíme.