Záhady s.r.o. tu s námi jsou už pěkných pár let. Od roku 1969, kdy jsme poprvé uviděli tuhle čtyřčlennou partu mladých řešitelů záhad, si k nám jejich bojácný a poměrně ukecaný psí společník Scooby našel cestu v nespočtu seriálů a filmů.

Z těch lepších můžeme jmenovat například animák Scooby Doo a přízrak na letním táboře, nebo novější Frankenhrůzu. Ujetosti jako animovaný film s Kissáky pak už ke Scoobymu tak nějak patří. A hrané adaptace, zejména ty od Raji Gosnella, ve kterých jsme mimo jiné mohli vidět i seriálovou Buffy, si mezi (nejen) filmovou komunitou vybudovaly kultovní status.

Od hraného filmu Scooby-Doo: Začátek jsme však nedostali pořádný origin story celé party. To se však pokusí napravit 3D animovaný snímek SCOOB!, který si pod svá křídla vzali Warner Bros. Pictures. Postupně bychom tak měli poznat Freda, Daphne, Velmu, Shaggyho a samozřejmě i Scoobyho. A zjistit, co a jak je vlastně svedlo dohromady.

Nejnovější trailer, který předchází uvedení filmu do kin, dozajista potěší všechny fandy záhadologů z městečka Coolsvile. Shrnuje totiž vše, co máme na Scoobym rádi. Trhlé padouchy, přátelství mezi Scoobym a Shaggym, řešení záhad, typické fórky a mnoho dalšího. Jen tu moderní narážku na Netflix si snad mohl trailer odpustit.

Pokud se tedy stejně jako já nového Scoobyho nemůžete dočkat, mám pro vás příjemnou zprávu. Do našich kin by měl dorazit už 15. května. V mezičase by však nebylo od věci podívat se na Scoobyho starší filmy a seriály. Už z traileru je totiž patrné, že na ně budou tvůrci často pomrkávat.