Už po prvním víkendu bylo téměř jasné, že to tahle dopadne. Komedii Barbie se podařil zlomit další rekord, který jenom o to více potvrzuje, že se bude dozajista jednat o jeden z nejúspěšnějších filmů letoška. Po svém třetím víkendu utržila Barbie pro domácí box office dalších 53 milionů dolarů, čímž si i nadále bez potíží udržuje v žebříčku první místo, ani novinky jako Meg 2: Příkop a Želvy Ninja: Mutantí chaos na ni nestačily.

Především ale Barbie celosvětově utržila již 1,03 miliardy dolarů. Jedinému letošnímu filmu, kterému se podařilo utržit více, je animák Super Mario Bros. ve filmu (1,3 mega), ovšem podle určitých předpokladů to vypadá, že Barbie by měla v budoucnu překonat i slavného videoherního instalatéra. Pokud by se tak skutečně stalo, z Barbie by se stal komerčně nejúspěšnější film roku 2023. Už teď je každopádně šestým filmem po éře pandemie koronaviru, kterému se miliardovou hranici podařilo překonat. Z Barbie je zkrátka a dobře pořádný hit, z něhož může mít radost jak režisérka Greta Gerwig, tak i studio Warner Bros. Discovery. 

Na druhém místě v žebříčku domácího box officu se tentokrát neumístil Oppenheimer (byť to bylo jen o fous), nýbrž žraločí akčňák Meg 2: Příkop. Ten utržil 30 milionů dolarů, což je sice od jeho předchůdce o něco méně, ale je nutné dodat, že pokračování mělo o pár desítek milionů dolarů nižší rozpočet. Celosvětově má zatím tato šílenost s Jason Stathamem v hlavní roli 142 milionů dolarů (rozpočet asi 139 milionů), což není úplně špatný začátek. Komerční úspěch jedničky by se tak nakonec mohl přece jenom opakovat.

Na třetí místo spadl Nolanův Oppenheimer. Ten zas utržil 28,7 milionů, celosvětově pak 552,9 mega. I přestože se snímek o výrobě atomové bomby poprvé propadl ze druhého na třetí místo, rozhodně není důvod k pláči. Tyto tržby jsou na film se stomilionovým rozpočtem, který je navíc mládeži nepřístupný, naprosto fantastické. Navíc onen propad není nijak zvlášť dramatický, což jen dokazuje, že o snímek je v kinech stále zájem. I pro studio Universal a Nolana se tak jedná o náležitý úspěch.

Na čtvrtém místě jsou Želvy Ninja: Mutantí chaos, ze všech stran chválený animák o známé čtyřce hrdinů s krunýři, kteří zachraňují New York před zlovolnými silami. Snímek během svého zahajovacího víkendu utržil 28 milionů dolarů, celosvětově to dělá 51,5 mega. Rozpočet snímku byl 70 milionů, tudíž pokud v následujících týdnech půjde všechno dobře, studio Paramount Pictures bude moct být z výsledku také spokojené. O žádný velký animovaný hit letoška asi nepůjde, ale i tak Želvy nezačaly nejhůř.

Na páté místo spadla Disneyho novinka Strašidelný dům, ta utržila po svém druhém víkendu jen 8,9 milionů dolarů. Jedná se o propad více než 62%, přičemž celosvětově snímek utržil jen bídných 59,6 milionů. To je na rozpočet 150 mega vyložená katastrofa. Už teď je tak jasné, že z hororové komedie bude propadák jako hrom. 

A na co do kina tento týden? Pokud se nebojíte, můžete zkusit slibně vyhlížející horor jménem Pavučina, ve kterém se dočkáme příběhu mladého chlapce, jehož rodiče skrývají jakési hrozivé tajemství.

Snímek vejde do kin ve čtvrtek, tedy 10. 8. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.