Jak už několik dní víme, letošní Comic-Con v San Diegu bude ochuzen hned o několik významných společností, které na události nebudou mít žádné panely. Týkat se to bude studií jako Marvel, Netflix, HBO, Sony Pictures a Universal, takže s žádnou velkou prezentací novinek bychom letos počítat neměli. Ještě tu ale máme studio Lionsgate, které letos zabodovalo se čtvrtým dílem Johna Wicka.

Podle posledních zpráv se zdá, že filmová divize společnosti se nakonec připojí k výše zmíněným studiím, tudíž na Comic-Conu také nebude mít žádný panel. Ale se seriálovou divizí už tomu bude jinak. Lionsgate bude mít na akci hned tři panely, přičemž jeden z nich bude patřit nadcházejícímu seriálovému spin-offu Johna Wicka, který ponese název The Continental. Na Comic-Conu bychom se proto mohli dočkat nejenom dalšího oficiálního traileru, ale i podrobností o hlavním příběhu, jenž nám minisérie nabídne. 

Jak už dlouho víme, The Continental se bude odehrávat v 70. letech, přičemž příběh se zaměří na mladší verze Winstona Scotta (Colin Woodell) a Charona (Ayomide Adegun). Minisérie by měla obsahovat jen tři epizody, které však budou mít celovečerní stopáž, každá z nich by měla mít kolem hodiny a půl. Údajně v nich nebude docházet k žádným skokům v čase, přičemž všechny by se měly odehrávat v New Yorku roku 1970.

Děj by se kromě výše zmíněných postav měl také zaměřit na onen celosvětový řetězec hotelů pro zabijáky Vysokého stolu, z něhož pochází název minisérie. Znovu ale připomínáme, že chystaný panel na Comic-Conu se bude zabývat pouze Continentalem, tudíž třeba nějakých šťavnatých novinek ohledně filmového spin-offu Ballerina se pravděpodobně nedočkáme. Minisérie by měla na stanici Peacock premiérovat někdy během letošního září/septembra, u nás by se měla eventuálně objevit na službě Amazon Prime Video.

Další dva seriály, které budou mít pod dohledem studia Lionsgate na akci svůj vlastní panel, budou Ghosts (2021) od CBS a Heels (2021) od Starz. Je každopádně škoda, že se Lionsgate vykašlal na filmovou divizi, protože letos nám má představit ještě dva velké filmy. Jmenovitě čtvrtý díl Expendables, který se nedávno dočkal prvního traileru, a prequel Hunger Games s podtitulem Balada o ptácích a lidech.

Za nepřítomností velkých studií na Comic-Conu může primárně i nadále trvající stávka scenáristů, ke které se již za několik dní možná připojí i herci.