Na Disneyho velké akci D23 Expo, která proběhla před několika dny, se samozřejmě mluvilo i o animovaných titulech. Přišla řeč i na třetí díl veleúspěšného Ledového království (Frozen), ovšem na akci nám z něho tvůrci ještě moc neukázali. Dozvěděli jsme se ale, že třetí díl dorazí někdy během roku 2027. Nyní konečně známe i přesné datum premiéry.

A náš odhad z předchozího článku se skutečně naplnil. Ledové království 3 opravdu vyjde 24. 11. 2027. Zcela původně měl snímek dorazit už o něco dříve, nicméně výrobu podle všeho zkomplikovala jak pandemie koronaviru, tak i loňské stávky herců a scenáristů.

O příběhu zatím nic nevíme, počítat můžeme samozřejmě s návratem sester Anny a Elsy, které Disney na zmíněné akci ukázal na jednom ze svých concept artů. Než se ale dočkáme nějakého prvního traileru, nějaký ten pátek to určitě potrvá. 

Předešlé dva díly Ledového království zaznamenaly obrovitánský úspěch, druhý díl byl dokonce několik let komerčně nejúspěšnějším animovaným titulem historie, ovšem přednedávnem ho překonalo pokračování pixarovky V hlavě. Disney tak pokračuje ve své strategii, která tkví v návratu ke svým úspěšným a hlavně výdělečným franšízám, další díly tak dostanu i značky jako Toy Story, Zootropolis a Úžasňákovi.

Co se třetího dílu Ledového království týče, zatím není známo, kdo všechno na něm bude pracovat, opět to ale vypadá na Jennifer Lee, režisérku a scenáristku předešlých dvou dílů, která o animáku na D23 mluvila.