Že se za pár let dočkáme již pátého dílu Toy Story, v němž se na scénu vrátí tým milovaných hraček, víme už od loňského roku. Před dvěma měsíci se k nám také dostaly zvěsti o tom, že pátý film napíše a zrežíruje slavný veterán Pixaru Andrew Stanton. A nyní se nám to konečně potvrdilo na Disneyho akci D23 Expo, kde se zmíněný filmař objevil.

Stanton se jako režisér podílel na tvorbě animáků Život brouka (1998) a Hledá se Nemo (2003), jeho sólovými projekty pak byly tituly VALL-I (2008) a Hledá se Dory (2016). V Pixaru ale především vynikl jako scenárista, kromě výše zmíněných titulů se podílel na scénáři ke všem dosud vydaným Toy Story filmům, taktéž se v pozici scenáristy podílel na tvorbě Příšerek s.r.o. (2001) a jejich pokračování (2013). Chlubit se může i dvěma Oscary za Nema a VALL-I. Stanton také poodhalil, na co se vlastně mohou fanoušci v Toy Story 5 těšit. 

V pátém díle budou slavné živé hračky čelit řádně nepříjemné konkurenci. A to v podobě moderní elektroniky, kvůli které si už děcka s normálními hračkami tolik nehrají. Jak přesně se s tím ale Woody (Tom Hanks), Buzz (Tim Allen) a další známé postavy poperou, se necháme překvapit.

Jak už dlouho víme, výroba pátého dílu je součástí strategie Disneyho a Pixaru, v rámci které se chtějí studia vrátit ke svým komerčně úspěšným franšízám. Kromě Toy Story tak další díl dostane i Ledové království nebo Úžasňákovi.

Páté Toy Story každopádně dorazí 19. 6. 2026.