Na konci podzimu příštího roku by měl dorazit druhý díl povedeného animáku Zootropolis: Město zvířat (2016), jehož výrobu Disney oznámil loni v únoru. Premiéra je od nás sice ještě poměrně dost vzdálená, i tak se ale o připravovaném pokračování mluvilo na akci D23 Expo, kde vyšlo najevo, že k filmu se připojil oscarový herec.

A to Ke Huy Quan, představitel ,,Mrňouse“ z Indiany Jonese a Chrámu zkázy (1984), který svou první zlatou sošku Akademie získal za výkon ve snímku Všechno, všude, najednou (2022). Objevil se také v loňské druhé řadě marvelovského seriálu Loki (2021).

Ginnifer Goodwin, představitelka králičí policistky Judy, odhalila, že zmíněný herec propůjčí hlas hadovi jménem Gary. Je možné, že půjde o záporáka, ale to ještě uvidíme. 

Ať už bude Garyho úloha jakákoliv, údajně bude hrát v příběhu obzvlášť podstatnou roli. Do druhého dílu by se tak měla vrátit nejenom Judy, ale také prohnaný lišák Nick (Jason Bateman).

Na výše zmíněné akci se pak promítal krátký klip, ve kterém Judy a Nick Garyho hledají na jakémsi bažinatém trhu. Objeví se na něm například hroši, kteří sjíždějí tobogány a nechávají si udělat tetování, pak řasy pojídající tuleni a i jeden lachtan instalatér.

Těšit se tak máme na další bláznivé dobrodružství, které nám ukáže celou řadu nových zvířat, stejně tak se vrátí i několik starých známých. 

O scénář a režii se postaral Jared Bush, který se jako scenárista podílel na prvním díle, stejně tak i na animáku Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, jenž také dostane pokračování. Taktéž byl jedním z režisérů a scenáristů milého animáku Encanto (2021).

Zootropolis 2 by mělo premiérovat 26. 11. 2025.