Už od loňského roku víme, že Disney se hodlá vrátit k veleúspěšnému Ledovému království (Frozen), které dostane nejenom třetí, ale i čtvrtý film. O animované značce se mluvilo i na akci D23 Expo, kde o chystaných filmech hovořila Jennifer Lee, jedna z režisérek a scenáristek předešlých dvou dílů z let 2013 a 2019.

Vyšlo tak najevo, že fanoušci se budou muset obrnit trpělivostí, protože Ledové království 3 by mělo vyjít až někdy v roce 2027. Kdy přesně bude film uveden, zatím sice nevíme, ale Disney má ve svém kalendáři premiér zapsané datum 24. 11. 2027, přičemž by se mělo jednat o animovaný film. Skoro ve stejné době vyšly i předešlé díly, jednička premiérovala v amerických kinech 27. 11. 2013 a dvojka zas 22. 11. 2019. Je tudíž vcelku dost možné, že zmíněný termín patří právě třetímu dílu.

Na akci ještě tvůrci ukázali concept art s Annou a Elsou, který si můžete prohlédnout níže. 

O čem přesně však chystaný třetí díl bude, je zatím stále ve hvězdách. Ani zde se nemůžeme divit, že Disney se rozhodl ve filmové sérii pokračovat. Předešlé dva díly si v kinech vedly vyloženě fantasticky. Prvnímu filmu se podařilo utržit až 1,33 miliardy dolarů, ovšem následnému pokračování se povedlo tento výsledek překonat, přičemž celkově v kinech utržil až 1,45 miliardy dolarů. Jednu dobu tak bylo Ledové království 2 komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem historie, před pár týdny ho ale z prvního místa srazila pixarovka V hlavě 2.

Zatím není známo, kdo třetí díl zrežíruje a napíše, ale opět to vypadá na Jennifer Lee. Na další informace si tak budeme muset počkat.