Není žádnou novinkou, že Disney se v rámci svého plánu pro nadcházející roky hodlá vrátit ke svým úspěšným animovaným franšízám, které si vedly senzačně s tržbami. Další díly tak dostanou značky jako Toy Story, Ledové království nebo Zootopia. Z pokračování animáku V hlavě už je ostatně komerčně nejúspěšnější animovaný film historie, což Disneymu zřejmě dokazuje, že tato strategie je tou správnou cestou kupředu.

A nyní na akci D23 Expo bylo oznámeno, že dalšího dílu se dočká i sympatická rodinka superhrdinů. Úžasňákovi 3 jsou tak oficiálně ve výrobě. O scénář a režii se opět postará Brad Bird, který stojí i za předešlými dvěma díly z let 2004 a 2018. O samotném příběhu zatím nic nevíme, není ale pochyb o tom, že titulní rodinka bude opět čelit nějaké světové hrozbě. 

Vůbec není divu, že třetí díl vzniká. Úžasňákovi 2 celosvětově utržili až 1,24 miliardy dolarů, čímž byl film několik let komerčně nejúspěšnější pixarovkou historie, dokud ho tedy nepřekonalo výše zmíněné V hlavě 2. Osobně si vroucně přeji, aby se do třetího dílu vrátil také skladatel Michael Giacchino, jehož soundtracky k předchozím dvěma dílům byly vyloženě fantastické.

Každopádně uvidíme, co dalšího nám Disney o třetím díle v budoucnu odhalí. Datum premiéry zatím neznáme, mnohé fanoušky ale jistě potěší, že na příští dobrodružství už nebudou muset čekat dalších dlouhých 14 let. Tedy doufejme, stát se může cokoliv.