Už před pár týdny bylo zřejmé, že je to jen otázka času. Kina už nějaký čas vyloženě drtí pixarovka V hlavě 2, ze které je vyloženě obrovitánský hit. A nyní snímek pokořil další rekord.

Animák už má totiž celosvětově na kontě 1,46 miliardy dolarů. Tím pádem se z něho stává komerčně nejúspěšnější animovaný film v historii, z prvního místa tak sesadil Ledové království 2 z roku 2019, které celkově utržilo 1,45 miliardy.

Momentálně je také V hlavě 2 na 13. místě v žebříčku komerčně nejúspěšnějších filmů celkově, se svým dosavadním výsledkem tak animák překonal hity jako Super Mario Bros. ve filmu (1,3 miliardy), Avengers: Age of Ultron (1,40 miliardy) nebo Barbie (1,44 miliardy). Zájem o film v kinech navíc klesá vcelku pomalým tempem, tudíž je možné, že V hlavě 2 se dostane i do TOP 10. Už každopádně třeba dýchá na záda i hitu Top Gun: Maverick (1,49 miliardy).

Nutno také dodat, že film ještě nevyšel na všech trzích, až příští měsíc bude mít premiéru v Japonsku, tudíž nárůst tržeb se jen tak brzy nezastaví. Jelikož se navíc na film lepí především pozitivní reakce, v Pixaru mohou bouchnout další šampaňské. Jsme každopádně zvědaví na to, na jakém čísle se nakonec tržby zastaví. A vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby byl nakonec odklepnut i třetí díl.

Pokračování opět nahlédlo do hlavy Riley Andersen (Kensington Tallman), která začíná čelit nejrůznějším strastem puberty. Což ve velícím centru v jejím mozku, kde i nadále přebývají emoce Radost (Amy Poehler), Smutek (Phyllis Smith), Hněv (Lewis Black), Strach (Tony Hale) a Znechucení (Liza Lapira), zapříčiní nečekané změny. 

O režii se postaral Kelsey Mann, který zastával úlohu vedoucího příběhu pro projekty jako Univerzita pro příšerky (2013), Hodný dinosaurus (2015) a Frčíme (2020).

Scénář k pokračování zpracovala Meg LeFauve, která se spolu s Petem Docterem, Ronniem Del Carmen a Joshem Cooleym podílela na scénáři k jedničce. Dále pracovala na animácích jako Hledá se Dory (2016) a Úžasňákovi 2 (2018).