Týdenní akce Netflix Geeked Week je v plném proudu a během dneška 8. června/júna 2021 jsme mohli vidět live stream týkající se převážně adaptací známých komiksů. Během celého vysílání jsme se dozvěděli nové informace například ohledně třetí série The Umbrella Academy, druhé série The Locke and Key (Zámek a klíč) či jsme mohli zhlédnout nepovedené záběry z první série Sweet Tooth.

Přečtěte si také: Netflix odhalil herecké obsazení seriálové adaptace Sandmana

Jedno z největších oznámení však přišlo během úplného závěru. Netflix se s diváky podělil o krátké video zobrazující kulisy k očekávané adaptaci legendární komiksové série Sandman od Neila Gaimana (Američtí bohové, Nikdykde). Videem nás provedl nejen sám autor, ale i Tom Sturridge ztvárňující pána snů Morfea a Gwendoline Christie, která si v adaptaci zahraje Lucifera.

Komiksová série Sandman je velmi známá svým nadpozemským zasazením a filozofickým příběhem. V ukázce jsme však mohli zaznamenat, že se tvůrci snaží, co to jen jde, takže představené kulisy vypadají naprosto fantasticky. Dobrému pocitu z adaptace dopomáhají i nádherně zpracované předměty Morpheovy moci, mezi které patří například maska, amulet či sáček se snovým práškem. Jejich odhalení ve videu taktéž napovídá, že se minimálně začátek první série seriálu bude věnovat událostem, kdy se Sen dostane po 72 letech ze zajetí a bude muset všechny předměty moci získat zpět.

Přečtěte si také: Netflix odhalil druhou část hereckého obsazení pro adaptaci Sandmana

Po zmiňovaném videu už nám živé vysílání poskytlo jen pohled na již známé herecké obsazení. Pokud vás zajímá, kdo si v seriálové adaptaci Sandmana zahraje, můžeme vás odkázat hned na dva články z našeho webu. První článek řeší obsazení většiny postav, která jsou velmi spjatá s prvním svazkem komiksové série. Ten druhý odhaluje nejen další členy rodiny Věčných, ale taktéž napovídá, že Netflix počítá i s adaptací druhého svazku s podtitulem Domeček pro panenky.

I když jsme od dnešního live streamu Netflix Geeked Week očekávali trochu více informací ohledně Sandmana, jsme velmi rádi, že se s námi tvůrci podělili alespoň o malé nahlédnutí do procesu natáčení. Na oficiální trailer a samotné datum vydání si však ještě musíme počkat