Tomb Raidera čeká velký restart. A to opravdu pořádný, protože Amazon nám chystá nadělit nejenom nový celovečerák, ale také televizní seriál, který bude s filmem sdílet stejné univerzum. Seriál si vezme pod palec herečka Phoebe Waller-Bridge, která se stane jeho hlavní scenáristkou. Je proto zřejmé, že pro Amazon jednoznačně nepůjde o nějakou jednorázovou záležitost. Aby ale mohla tato nová éra odstartovat, samozřejmě je k tomu potřeba nová tvář pro naši slavnou anglickou archeoložku, protože Aliciu Vikander už v roli se vší pravděpodobností neuvidíme. Která herečka by se ale mohla stát novou Larou Croft?

Inu, na rozdíl od takového Jamese Bonda neexistuje pro roli tolik požadavků, tudíž se o tom zatím můžeme jen dohadovat. I tak vám ale zde představíme několik hereček, které na sociálních sítích patří pro mnohé uživatele mezi favoritky.

Ještě předtím si ale pojďme ustanovit, koho vlastně hledáme. Jelikož chce Amazon s Larou započít zcela novou éru, měli bychom počítat s tím, že herečka by měla v roli vydržet hezkou řádku let, možná i celé jedno desetiletí. Se vší pravděpodobností se tak bude opět hledat z řad mladých hereček. Hranou Laru Croft si ve vysokorozpočtových projektech zatím zahrály dvě hvězdy, Angelina Jolie a výše zmíněná Alicia Vikander. Angelině bylo v době vydání jejího Tomb Raider filmu z roku 2001 jen 26 let, Vikander zas začínala ve 29 letech. Novou Larou Croft by se tudíž měla stát opět nějaká dvacátnice, případně hodně brzká třicátnice.

A i přestože Lara ve hrách pochází z Velké Británie, tak britská národnost pro její filmové představitelky evidentně nikdy nebyla žádným superdůležitým požadavkem, protože Jolie byla Američanka a Vikander zas Švédka. Tak se pojďme podívat, které hvězdy by se pro roli hodily. 

HAILEE STEINFELD (26 LET) 

Mladá Steinfeld zahájila svou hereckou kariéru naprosto senzačně, protože hned za svou první velkou roli ve filmu Opravdová kuráž z roku 2010 byla nominována na Oscara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. Následně se také objevila ve filmech jako Enderova hra a Hořkých sedmnáct, ovšem momentálně válí především v seriálovém světě. Za zmínku stojí Arcane, kde propůjčila svůj hlas Vi, dále působí i v seriálu Hawkeye, kde ztvárnila primární postavu Kate Bishop. 

FLORENCE PUGH (27 LET)

A když už je o tom Hawkeyeovi řeč, můžeme zde rovnou zmínit jeho další na Oscara nominovanou hvězdu, kterou je sympatická Florence Pugh. Ta se proslavila nejenom marvelovskou rolí Yeleny, ale také svým působením ve snímcích jako Souboj s rodinou, Slunovrat a Malé ženy, za který byla na zlatou sošku Akademie nominována. Letos se navíc objeví ve velkofilmech jako Oppenheimer a druhá část Duny

ZENDAYA (26 LET)

A když teď zase mluvíme a Duně, populární kandidátkou se také stala Zendaya, hvězda ze seriálu Euforie, která v MCU Spider-Manech s Tomem Hollandem ztvárňuje Mary Jane. U ní navíc stojí za to zmínit, že Zendaya je nejenom nadšenou hráčkou videoher, ale sérii Tom Raider řadí mezi své oblíbené. Její znalost her by tak v případě jejího výběru mohla být velkou výhodou. Za svůj výkon v Euforii navíc v roce 2019 vyhrála Zlatý glób. 

NAOMI SCOTT (29 LET)

Tato londýnská kráska za sebou zatím zas až tolik filmů nemá, přičemž pořádně na sebe upoutala pozornost až v roce 2019. Tehdy si zahrála princeznu Jasmínu v Disneyho hrané předělávce Aladina, následně se také stala jednu z hlavních protagonistek remaku Charlieho andílků od Elizabeth Banks. Poznat ji ale mohou také fanoušci seriálů jako Terra Nova z roku 2011 a Anatomie skandálu z roku minulého. 

MILLIE BOBBY BROWN (18 LET)

Slavná hvězda ze Stranger Things se kromě veleúspěšného seriálu od Netflixu objevila také ve filmové sérii Enola Holmesová, která minulý rok vyprodukovala druhý díl. V budoucnu se nám představí například ve fantasy Damsel a velkolepé sci-fi od tvůrců posledních Avengers jménem The Electric State. Sice se tedy ještě nejedná o žádnou dvacátnici, ale tvorba nového Tomb Raidera nějaký ten pátek ještě potrvá.

KATHRYN NEWTON (25 LET)

Tato Američanka z Floridy začínala svou hereckou kariéru skrze seriálový svět, objevila se tak například v sériích jako Sedmilhářky, Lovci duchů a Lidská společnost. Z filmového světa jsme ji mohli například vidět v titulech jako Lady Bird, Pokémon: Detektiv Pikachu a Slečna Bestie. A už brzy s ní taktéž vyjde zbrusu nová marvelovka Ant-Man a Wasp: Quantumania, kde si zahraje již dospělou dceru hlavního hrdiny Scotta Langa. 

HALEY LU RICHARDSON (27 LET)

Mladá Američanka, která na sebe upoutala pozornost v roce 2016, kdy si zahrála v thrilleru M. Night Shyamalana jménem Rozpolcený a komediálním dramatu Hořkých sedmnáct. Za zmínku taktéž stojí romantické drama Tři kroky od sebe, které natočil Justin Baldoni. Zároveň je také jednou z hlavních hvězd veleúspěšného seriálu Bílý lotos z roku 2021.

ZOEY DEUTCH (28 LET)

Tato sympaťačka z Kalifornie začínala svou kariéru především v nejrůznějších komediích, ovšem v posledních letech už zkouší o něco vážnější role. Za zmínku tak stojí její herecký výkon v krimi dramatu The Outfit z minulého roku, za který byla nominována v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli na udílení cen British Independent Film Awards. Působila také v seriálovém světě jmenovitě například v sériích jako Nebezpečná identita a Politik.

Mezi další přední favoritky patří také Emily Blunt, Aubrey Plaza a Alexandra Daddario, ale jelikož jsou už všechny tyto dámy pozdní třicátnice, role jim se vší pravděpodobností nepřipadne.

A koho byste v roli Lary Croft rádi viděli vy?