Tradiční box office okénko se tentokrát trochu opozdilo, ovšem to dnešní bude okořeněné i jistým projektem z českých luhů a hájů, o kterém se v posledních týdnech mluvilo snad všude. Vše ale jednou musí dospět ke svému konci. Než se totiž podíváme na světové tržby, stojí za to se poohlédnout na to, jak si vlastně v kinech momentálně vede ONEMANSHOW: The Movie, ohromný projekt od moderátora a internetového producenta Kazmy Kazmitche.

Není žádným tajemstvím, že snímek měl během svého zahajovacího víkendu naprosto nezpochybnitelný úspěch, dorazilo na něj až 291 tisíc diváků, což se za první víkend žádnému jinému českému filmu nepodařilo. Stejně tak se mu podařilo překonat téměř všechny zahraniční premiéry, jedinou výjimkou byli Avengers: Endgame (2019). 

Ovšem otázka byla, zda se z Kazmova filmu stane v kinech trvalka. A nyní už patrně známe odpověď. ONEMANSHOW: The Movie totiž zažívá s návštěvností drtivý propad. Zájem diváků oproti premiéře během druhého víkendu opadl až o 79 %. V přesnějších číslech to znamená, že během druhého víkendu na snímek přišlo už jen necelých 62 tisíc diváků.

Jedná se proto o vůbec nejhorší propad mezi zahajovacím a druhým víkendem historie pro snímek se startem vyšší než 100 tisíc diváků. Jak se zdá, zvědavost z Kazmovy hry ze začátku učinila své. Nyní to ale s oním zájmem jde strmě dolů. Ještě se každopádně necháme překvapit, zda onen výrazný propad bude pokračovat i další týden, stále je zde totiž možnost, že Kazmův projekt bude nějakou dobu ještě slušně vydělávat. A pokud jste ještě náhodou neviděli naši recenzi, můžete to napravit níže. 

A nyní tradičně zpět k ostatním tržbám. Nutno podotknout, že tento týden jsou k dispozici stále jen odhady tržeb, tudíž opravdová čísla se mohou od těch níže zmíněných malinko lišit. Jasnější obrázek bychom měli mít až příští týden.

Králem domácího box officu v USA se po minulém víkendu stala filmová adaptace slavné herní značky Gran Turismo. Ale opravdu jenom o fous. Snímek po svém víkendovém startu utržil 17,4 milionů dolarů, což zrovna nejskvělejší začátek není. Trochu to zahraňují tržby mezinárodní, v rámci kterých má závodní podívaná celosvětově na kontě 53,9 milionů. Jelikož rozpočet činil asi 60 mega, tak ještě není vše ztraceno, ale snímek bude muset v následujících týdnech v kinech pohnout, jinak hrozí, že se ani nezaplatí. 

Na druhém místě je nepřekvapivě Barbie, která utržila 17,1 milionů dolarů. A jelikož už je snímek ve světových kinech skoro 70 dní, je to stále zatraceně dobrý výkon. Když se ale podíváme na celosvětové tržby, tak růžová komedie stojí na prahu dalšího velkého rekordu. Celkově má Barbie na kontě již 1,34 miliardy dolarů. Pokud si v kinech slušně povede i nadále, příští týden by mohla se svými tržbami překonat Harryho Pottera a Relikvie smrti – část 2, čímž by se z ní stal komerčně nejúspěšnější film v historii studia Warner Bros.

Na třetí místo spadla superhrdinská DC podívaná Blue Beetle, která po víkendu v domácím box officu utržila necelých 13 milionů. To oproti minulém víkendu není tak drastický propad, ale i přesto se snímek nachází v předem prohrané bitvě. Celosvětově má na kontě 81,8 milionů, čímž ještě stále nepřekonal svůj rozpočet, který činí asi 104 mega. I kdyby ho ale v následujících filmech překonal, žádným zlatým dolem v kinech beztak nebude.

Na čtvrtém místě se nachází Nolanův Oppenheimer, který má po víkendu na kontě 9 milionů dolarů, což je na mládeži nepřístupný historický film, jenž je navíc taktéž skoro 70 dní v kinech, jednoznačně parádní výkon. Celosvětově snímek utržil již 777,7 milionů dolarů, z čehož může mít studio Universal jednoznačně radost.

A na pátém místě se nacházejí Želvy Ninja: Mutantí chaos, které po víkendu utržili 7,2 milionů dolarů, celosvětově to dělá zas 136,3 mega. Rozpočet činil 70 milionů, tudíž to není vyloženě špatný výkon, ale že by z toho mohl Paramount otvírat šampaňské, to se rozhodně také říct nedá. 

A na co do kina tento týden? Pokud máte rádi Denzela Washingtona, pak byste mohli dát šanci akčňáku Equalizer 3: Poslední kapitola, ve kterém se slavný herec tentokrát už asi opravdu úplně naposledy ujme role Roberta McCalla. Ten chce strávit zbytek svého života v klidu a pohodě v jižní Itálii, ale samozřejmě se tam vyskytne „menší“ problém, kvůli kterému bude muset opět sáhnout po bouchačce.

Snímek bude v našich kinech premiérovat ve čtvrtek, tedy 31. 8. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.