Minulý rok na podzim jsme psali o tom, že do výroby vstoupil další seriál, který se bude odehrávat v zabijáckém světě Johna Wicka. V té době jsme však ještě neměli příliš informací o tom, na co přesně se vlastně můžeme těšit. Díky serveru Deadline se to ale nyní mění.

Někdy v budoucnu bychom se tak měli dočkat seriálu jménem John Wick: The High Table (nebo John Wick: Under The High Table, Deadline z jakéhosi matoucího důvodu uvedl dva názvy), který má být nepřímým pokračováním filmové série, respektive by se měl odehrávat po událostech Johna Wicka 4 (2023).

K projektu už je upsaný i Keanu Reeves, ovšem pouze jako výkonný producent, zatím to nevypadá, že by si v něm měl i zahrát. Stejnou úlohu bude zastávat i kaskadér a režisér Chad Stahelski, který všechny filmové kapitoly s titulním zabijákem natočil, zároveň má také od studia Lionsgate plnou tvůrčí kontrolu nad celou franšízou. Stahelski by měl také podle všeho natočit pilotní epizodu. 

Jak je z podtitulu zřejmé, příběh by se měl točit kolem mocné zabijácké organizace Vysoký stůl (případně Nejvyšší rada), která Johnovi dala v předchozích filmech pěkně zabrat. Po událostech čtyřky zanechal John svět Vysokého stolu v oslabené pozici, sbírka nováčků se v něm proto pokusí prosadit, ovšem některé postavy ze série zůstanou oddány starosvětskému řádu. Podrobnější detaily o příběhu zatím nemáme, podle všeho ale seriál posune univerzum Johna Wicka do nového věku.

O scénář se postará Robert Levine, jeden z tvůrců pirátského seriálu Pod černou vlajkou (2014) a seriálového akčního thrilleru Starej chlap (2022). Tvůrci už údajně se seriálem vyšli na trh, přičemž se zdá, že zájem o něj je pořádný. Zatím ovšem není známo, kdy přesně se ho dočkáme. 

Nebude se každopádně jednat o první seriál ze zabijáckého univerza, už zde máme prequel Hotel Continental (2023), který se ukázal být překvapivě povedenou podívanou.

Za necelý rok ještě dorazí spin-off Ballerina, ve kterém v hlavní roli uvidíme Anu de Armas (Blondýnka), a svůj vlastní film dostane také slepý zabiják Caine v podání Donnieho Yena. A zřejmě opravdu dojde i na toho pátého Johna Wicka, byť stále zůstává otázkou, co s ním vlastně mají tvůrci v plánu.