Není žádnou novinkou, že zabijácké univerzum Johna Wicka se bude dále rozšiřovat skrze různé filmové a seriálové spin-offy. Jedním z nich bude i Ballerina, interquel odehrávající mezi třetím a čtvrtých dílem Johna Wicka, v němž v hlavní roli profesionální vražedkyně uvidíme Anu de Armas (Blondýnka).

Zcela původně měl film dorazit už minulý měsíc, v únoru ale vyšlo najevo, že titul nakonec dorazí s jednoletým zpožděním. Důvodem měly být přetáčky a nové akční scény, se kterými režisérovi filmu Lenu Wisemanovi (Underworld) měl pomáhat Chad Stahelski, tvůrce všech filmů s Wickem, jenž zároveň dostal od studia Lionsgate úplnou kreativní kontrolu nad celou franšízou. Což může naznačovat, že původní verze asi nebyla kdovíjak kvalitní.

Stahelski to ale zřejmě příliš nezachránil, protože servery World of Reel a Giant Freakin Robot přišly s informacemi o tom, jak podle všeho dopadlo testovací promítání. 

Oba dva servery uvedly, že bylo podle všeho „katastrofální“. Jejich zdroje taktéž tvrdí, že film by údajně mohl klidně „zabít celou franšízu“. Diváci, kteří již měli možnost film zhlédnout, si podle všeho stěžovali především na špatně zvládnutou režii a nekonzistentní vyprávění. Co si budeme povídat, to rozhodně nevypadá dobře, je tudíž možné, že tvůrce čeká další kolo přetáček, aby mohl být film alespoň trochu k světu.

Připomeneme ještě, že během přetáček se k filmu připojili herci David Castañeda Jr. (Umbrella Academy) a Sharon Duncan-Brewster (Sexuální výchova), jejichž postavy zřejmě v původním scénáři nebyly. Jak to nakonec celé dopadne, se necháme překvapit, ale příliš nadějně to zatím věru nevypadá. 

Jak už dlouho víme, Ballerina bude vyprávět o titulární vražedkyni v podání výše zmíněné kubánské herečky, která se jako malá stala svědkem vraždy svého otce. Vydá se proto na nemilosrdnou cestu pomsty, aby pachatele potrestala.

Snímek se mimo jiné natáčel v Praze, zahraje si v něm i Keanu Reeves jakožto bručoun John Wick. Dále se mají ve filmu objevit Ian McShane jako Winston Scott, již zesnulý Lance Reddick jako Charon a Anjelica Huston jako Režisérka. Mezi nováčky budou patřit Gabriel Byrne, Norman Reedus a Catalina Sandino Moreno.

Kromě prvních dvou dílů Underworldu natočil Len Wiseman také o tituly jako Smrtonosná past 4.0 (2007) a Total Recall (2012).

O scénář se postaral jak Shay Hatten, který se podílel na tvorbě třetího a čtvrtého dílu Johna Wicka, tak i herečka a oscarová scenáristka Emerald Fennell, jež zazářila se snímkem Nadějná mladá žena (2021).

Do českých kin film nakonec dorazí až 5. 6. 2025.