I přestože čtvrté filmové dobrodružství Johna Wicka z loňského roku působilo jako uspokojivé zakončení cesty schopného zabijáka v podání Keanu Reevese, už dlouho víme, že zabijácké univerzum se bude dále rozšiřovat. Dočkat bychom se tak měli interquelu jménem Ballerina s Anou de Armas, dalšího seriálového spin-offu a zřejmě i pátého dílu Johna Wicka, na jehož scénáři se už údajně pracuje od loňského podzimu.

A nyní máme potvrzený další projekt, který však příliš překvapivý nebude. Server The Hollywood Reporter hlásí, že svůj vlastní filmový spin-off dostane i Caine, slepý a extrémně schopný zabiják, s nímž se Wick střetl ve čtvrté díle. V chystaném filmu si ho opět zahraje Donnie Yen. Natáčení má začít příští rok v Hongkongu. Zatím ale není známo, kdo vlastně snímek natočí. 

Už ale víme, kdo spin-off napíše. O scénář by se měl postarat Robert Askins, který psal pro druhou a třetí řadu slavného seriálu Umbrella Academy (2019). Chad Stahelski, který natočil všechny filmy s Johnem Wickem, bude na výrobu filmu definitivně také z určité části dohlížet, protože na začátku letošního roku dostal od studia Lionsgate úplnou kreativní kontrolu nad celou franšízou.

Možná sami víte, že na konci čtvrtého dílu Johna Wicka je potitulková scéna, která jasně dává najevo, že na Cainea žádný pokoj a klid nečeká. Oznámení o spin-offu, který se bude točit kolem jeho postavy, se proto dalo čekat. Nyní jsme tudíž zvědaví na to, komu nakonec případnou režisérské otěže. 

Tajemný seriálový spin-off a John Wick 5 (ano, také si lámeme hlavu nad tím, co by v něm jako mělo být) zřejmě dorazí až za dlouho.

Do zabijáckého univerza se každopádně vrátíme až v příštím roce, kdy vyjde Ballerina. Ta měla premiérovat letos v červnu, ale film ještě musel podstoupit přetáčky a natočit nové akční scény pod vedením Stahelskiho, nakonec se filmu tudíž dočkáme až 5. 6. 2025. Co se spin-offu s Cainem týče, datum premiéry neznáme.