Už ke konci loňského roku Chad Stahelski, režisér a kaskadér, který je de facto šéfem akční franšízy o Johnu Wickovi, odhalil, že je obrovským fanouškem anime. V rámci toho vyšlo najevo, že je v přípravě nový seriálový spin-off ze světa nájemných zabijáků, který vznikne právě v tomto japonském stylu. Před nějakým časem poskytl Stahelski rozhovor serveru The Hollywood Reporter, který se točil především kolem slavné akční franšízy s Keanu Reevesem jakožto titulním borcem.

A díky němu máme o chystaném anime projektu nové informace. Stahelski potvrdil, že titul je již ve výrobě, nicméně podle jeho slov to vypadá, že nakonec půjde o film, nikoliv o seriál.

Jednat by se mělo o jakýsi prequel, jenž divákům ukáže kus z „nemožného úkolu“, který musel John splnit, aby mohl zabijácké řemeslo pověsit na hřebík a žít si normálním životem, což pak povede k událostem z prvního filmového dílu z roku 2014. 

Stahelski o projektu prozradil, že má jít především o zábavnou podívanou. Díky anime stylu tak máme očekávat, že prequel bude oproti jiným titulům z franšízy o něco bláznivější a ujetější. Zda to bude ve výsledku fungovat, se necháme překvapit, snad se tudíž brzy dozvíme, kdo přesně na prequelu vlastně pracuje.

Stahelski také potvrdil, že jsou ve výrobě ještě dva další spin-offy. Jeden z nich se zaměří na slepého zabijáka Cainea ze čtvrtého dílu Johna Wicka, jehož by si měl opět zahrát Donnie Yenn. S výrobou scénáře jsou prý zatím někde v polovině.

Druhý spin-off zas bude seriál jménem John Wick: Under The High Table, který se má odehrávat po událostech Johna Wicka 4. Seriál má podle všeho posunout celé zabijácké univerzum do nového věku. 

Do zabijáckého univerza se každopádně vrátíme příští rok skrze interquel jménem Ballerina, ve které se v hlavní roli představí Ana de Armas (Není čas zemřít). A pokud si budete chtít první díl Johna Wicka, který slaví 10 let od své premiéry, vychutnat na velkém plátně, budete mít šanci už příští měsíc