Není žádnou novinkou, že zabijácké univerzum Johna Wicka bude pokračovat i po loňském čtvrtém díle. A to skrze hned několik různých spin-offů. Jedním z nich bude i snímek jménem Ballerina (celým názvem: John Wick Presents: Ballerina), ve kterém v hlavní roli zazáří Ana de Armas (Není čas zemřít). A nyní máme na světě plnohodnotný oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Herečka si ve filmu, jenž se nakonec bude primárně odehrávat během událostí třetího dílu Johna Wicka, zahraje mladou vražedkyni jménem Eve Macarro, která podstoupí svůj výcvik u kriminální organizace ,,Ruska Roma“. Následně se vydává na cestu pomsty, aby to natřela všem lidem, kteří jsou zodpovědní za smrt jejího otce. 

V traileru se mihne hned několik starých známých, v první řadě se vrací jak hotelový manažer Winston (Ian McShane), tak i jeho dobrý přítel Charon (Lance Reddick). Oba se zřejmě postarají o to, aby se Eve dostalo řádnému zabijáckému výcviku.

Dále se v traileru objeví i takzvaná „Režisérka“ (Anjelica Huston), hlava zmíněné organizace Ruska Roma, která je zároveň v podstatě adoptivní matkou Johna Wicka (Keanu Reeves). A i když už o něm mluvíme, tak i ten se v upoutávce nakonec objeví. Nakolik velká jeho role ve filmu bude, zatím není známo, ale Reeves údajně natáčel i bojové scény, tak uvidíme.

Vypadá to, že snímek se bude opět chlubit řádně propracovanou bojovou choreografií, která vždy byla chloubou celé franšízy, tak snad ani Ballerina nezklame. 

O režii se postaral Len Wiseman, který natočil první dva díly upířiny Underworld, Smrtonosná past 4.0 (2007) a Total Recall (2012). Ovšem pozor, nutno připomenout, že film musel podstoupit přetáčky a dotáčky, se kterými Wisemanovi pomáhal Chad Stahelski, tvůrce všech filmů s Wickem, jenž zároveň dostal od studia Lionsgate úplnou kreativní kontrolu nad celou franšízou.

O scénář se postaral jak Shay Hatten, který se podílel na tvorbě třetího a čtvrtého dílu Johna Wicka, tak i herečka a oscarová scenáristka Emerald Fennell, jež zazářila se snímkem Nadějná mladá žena (2021).

Dále hrají Norman Reedus, Gabriel Byrne, Anne Parillaud, Catalina Sandino Moreno a další.

Snímek do našich kin dorazí 5. 6. 2025.