Před více než měsícem na službě Peacock (u nás na platformě Amazon Prime Video) premiérovala překvapivě povedená minisérie Hotel Continental, která byla prequelem filmové série Johna Wicka. A vzhledem k tomu, že tato slavná značka s Keanu Reevesem, která je považována za špičku akčního žánru, na tom byla z hlediska tržeb lépe a lépe, jeho univerzum se bude rozšiřovat i na jiných frontách.

Hotel Continental každopádně nebude jediným seriálovým projektem, který bude ze světa zabijáků Vysokého stolu vycházet. Režisér a kaskadér Chad Stahelski, který natočil všechny dosavadní díly z filmové série, v rozhovoru pro Collider uvedl, že ve výrobě je už další seriál. Zatím není známo, o čem přesně bude, ale Stahelski by se k němu údajně velice rád upsal jakožto režisér. 

Podle slov režiséra se také zdá, že onen tajemný seriál představí zcela nové herecké složení, přičemž sám John Wick by se v něm objevit neměl. Což nemusí být hned zápor, Hotel Continental sice neměl zas až tak působivé akční sekvence, přesto skvěle fungoval i bez přítomnosti Johna.

O čem by ale chystaný seriál mohl být? Bude se zase jednat o prequel, jenž se zaměří na mladší verzi určité postavy, kterou jsme poznali ve filmech? Dostanou svůj vlastní spin-off postavy jako Sofia Al-Azwar (Halle Berry) ze třetího dílu, případně Mr. Nobody (Shamier Anderson) ze čtyřky? Nebo nám tvůrci nadělí zcela jiný příběh s úplně novými postavami? To holt ukáže čas.

Ve světě Johna Wicka každopádně ještě nějaký čas zůstaneme, příští rok se totiž dočkáme zcela prvního filmového spin-offu jménem Ballerina, ve kterém si hlavní roli zahraje Ana de Armas. V kinech bychom se ho měli dočkat 6. 6. 2024.

A i přestože Johnova cesta došla na konci čtvrtého dílu ke svému konci, letos na jaře producent Joe Drake uvedl, že pátý díl je v brzkých fázích příprav. Je ale možné, že se bude jednat o prequel či interquel, případně by se z toho mohl vyklubat snímek, v němž se primárními postavami nakonec stanou Cain (Donnie Yen) a Akira (Rina Sawayama).