Jak jsme se minulý měsíc dozvěděli, chystaná akční podívaná jménem Ballerina s Anou de Armas (Není čas zemřít), která bude prvním filmovým spin-offem Johna Wicka, k nám letos nakonec nedorazí. Na film ještě totiž čekají přetáčky a nové akční scény, se kterými bude režisérovi filmu Lenu Wisemanovi (Underworld) pomáhat Chad Stahelski, tvůrce všech filmů s Wickem, jenž zároveň dostal od studia Lionsgate úplnou kreativní kontrolu nad celou franšízou.

A server Deadline nyní hlásí, že v rámci toho byli nabráni na palubu filmu dva noví herci. Prvním z nich je David Castañeda Jr., jehož budou bezpochyby znát všichni fanoušci seriálu Umbrella Academy (2019). Pak zde máme britskou herečku Sharon Duncan-Brewster, která si zahrála v seriálech Top Boy (2011) a Sexuální výchova (2019). Taktéž se objevila i v první části Duny (2021). Zatím ale není známo, koho přesně herci ztvární. 

Co se týče zmíněného dodatečného natáčení, tak podle všeho není důvod k obavám. Snímek údajně funguje dobře, studio Lionsgate pouze chce přidat do filmu ještě více akce, aby měl film opravdu pořádný náboj a mohl se hrdě postavit vedle titulů z původní filmové série s Keanu Reevesem. Pokud ale i tak budete na celou věc pohlížet s jistým podezřením, tak se tomu vůbec nebudeme divit. Holt uvidíme, co z toho nakonec vyleze.

Jak už dlouho víme, Ballerina bude vyprávět o titulární vražedkyni v podání výše zmíněné kubánské herečky, která se jako malá stala svědkem vraždy svého otce. Vydá se proto na nemilosrdnou cestu pomsty, aby pachatele potrestala. Snímek by se měl odehrávat mezi událostmi třetího a čtvrtého dílu Johna Wicka, v rámci toho bychom měli počítat i s tím, že ve filmu uvidíme i Reevese. 

Dále se ve filmu, který se mimo jiné natáčel v Praze, objeví také Ian McShane jako Winston Scott, již zesnulý Lance Reddick jako Charon a Anjelica Huston jako Režisérka. Mezi nováčky budou patřit Gabriel Byrne, Norman Reedus a Catalina Sandino Moreno.

Kromě prvních dvou dílů Underworldu natočil Len Wiseman také o tituly jako Smrtonosná past 4.0 (2007) a Total Recall (2012).

O scénář se postaral jak Shay Hatten, který se podílel na tvorbě třetího a čtvrtého dílu Johna Wicka, tak i herečka a oscarová scenáristka Emerald Fennell, jež zazářila se snímkem Nadějná mladá žena (2021).

Do českých kin film nakonec dorazí až 5. 6. 2025.