Považujete se za nerda? No to doufáme, však jste tady na Nerdfixu! Pokud v tom případě máte ke konci příštího týdne trochu času, určitě zavítejte na BozaCon 2023, unikátní dvoudenní festival, který by si neměli nechat ujít fanoušci sci-fi, fantasy, deskových her, komiksu a videoher. První ročník, který proběhl minulý rok v Boskovicích, zaznamenal úspěch, tudíž se organizátoři nemohli dočkat, až nám letos nadělí druhou nálož.

A na co všechno se vlastně můžete těšit? Inu, bude vskutku z čeho vybírat. Pokud jste například milovníky tuzemské fantasy literatury a vždycky jste se chtěli setkat s některými předními autory, BozaCon vám dá onu možnost. Jmenovitě na vás například čeká beseda s Michaelou Merglovou, autorkou knižní série Píseň oceli (Píseň oceli, Píseň severu a Píseň války) a knihy Prokletá věž. Na akci se ale objeví také velikáni jako František Kotleta a Kristýna Sněgoňová.

Na své si přijdou i milovníci deskových her, které si můžete zahrát se zástupci společností jako Mindok, Piatnik, Black Fire a TLAMA games.

A když už mluvíme o hrách, vyzkoušet si budete moc také oceňované videohry Svoboda 1945: Liberation a Attentat 1942 od Charles Games, stejně tak si i na vlastní kůži ozkoušet speciální VR hernu. 

Jak již bylo řečeno, BozaCon započne již příští týden, přesněji potrvá od 28. 4. do 29. 4. 2023 v boskovické sokolovně. S cenami se to má následovně:

Dospělí (15+): 150 Kč jednodenní / 200 Kč dvoudenní

Děti do 15 let: 100 Kč jednodenní / 150 Kč dvoudenní

Vstupenky lze zakoupit na webových stránkách Kulturních zařízení města Boskovice, dostanete se na něj skrze odkaz, jenž je umístěn ve zdroji článku. Teď se ale ještě vraťme k tomu, na co všechno se vlastně můžete na akci těšit.

Pozor! Přítomný bude i Nerdfix! V sobotu 29. 4. od šesti hodin večer totiž bude mít za náš server besedu sám velký Killer, která ponese název Různé podoby Batmana. A to už přece stojí za to dorazit, ne?

Když už jsme u toho netopýřího ochránce Gothamu, BozaCon nabídne také promítání různých snímků, například přijde řada i na klasiku Tima Burtona jménem Batman se vrací (1992). Dále se bude také promítat anime Belle z roku 2021 od Mamoury Hosody.

A když jsme zas nakousli anime, tak pozadu na festivalu nezůstane ani manga. Tadeáš “Meon” Jojko z nakladatelství Crew totiž například chystá besedu o fenoménu manga komiksů a anime, tudíž fanoušci tohoto stylu by si ji rozhodně neměli nechat ujít.

A když jsme teď zase pro změnu nakousli ty komiksy, tak se návštěvníci festivalu mou také těšit na přítomnost ilustrátora a komiksového tvůrce Pavla Čecha, který bude mít na BozaConu také svou vlastní besedu. 

To jsme samozřejmě vypíchli jen některé z připravovaných besed a událostí na festivalu, BozaCon toho pochopitelně nabídne mnohem více. Těšit se můžete i na divadelní představení o čtyřech superhrdinech, praktický workshop s influencerem Vojtěchem Hamerským o audioknihách a kvíz BozaCon 2023, kde si můžete otestovat své vědomosti. Chybět nebude ani nějaké to autorské čtení a třeba i dílna fantastického psaní. Je toho zkrátka opravdu mnoho.

Pokud vás zajímá podrobnější seznam, určitě se podívejte na oficiální web festivalu, kde najdete kompletní program. Opět se na něj dostanete skrze odkaz ve zdroji článku. Tak určitě přijďte, Killer se už na vás těší! Níže se můžete podívat na video z předešlého ročníku.