Pokud jste fanoušci fantasy, tak zcela bezpochyby jste museli slyšeti i o Dračí hlídce, české hře na hrdiny, která je v podstatě takovým duchovním nástupcem Dračího doupěte. Akorát tedy s vlastním systémem, například se zjednodušeným hodem kostkou a vylepšeným rozvojem postavy. Celý systém také obsahuje běžné hratelné fantasy rasy: lidi, trpaslíky, elfy, hobity, gnómy, barbary a obry. K tomu máte několik povolání, například klasického válečníka, hraničáře, alchymistu, kouzelníka, kněze a zloděje. Nutno také podotknout, že pravidla Dračí hlídky, podobně jako původní Dračí doupě, jsou rozdělena do dvou knih. V jedné se nacházejí pokyny a pravidla pro Pána jeskyně a ve druhé pravidla pro hráče. Zcela první pravidla Dračí hlídky úspěšně vyšla 22. 9. 2020. A to i přes nelehké období pandemie koronaviru.

A pokud patříte mezi nadšené fanoušky, kteří si tuto českou hru na hrdiny zamilovali, tak pro vás máme senzační zprávu. Těšit se totiž můžete na HlídCon 2022, což bude vůbec první sraz všech fanoušků Dračí hlídky. Můžete se tak seznámit nejenom s ostatními hráči, kteří u hry strávili dlouhé večery, ale také si s nimi hlídku samozřejmě i zahrát. Na sraz tak dorazí jak samotní tvůrci, tak i streameři, pro které je hraní podobných her vyloženou euforií. A ano, budou tam i naši staří dobří pardálové z Na tahu. Už jen kvůli tomu byste si rozhodně neměli nechat celou velkolepou událost ujít!

A kdy k oné velké události dojde? Zaznamenejte si do rozvrhů časové rozmezí 10. - 12. 6. 2022. Akce bude probíhat v Domě dětí a mládeže Ulita na pražském Žižkově. Kromě našich brachů z Na Tahu se také můžete těšit na streamerské skupiny jako Strangers and Dragons, RPG Forge a Arielistelose. Ovšem pozor, dorazí i velikáni ze světa literatury! Těšit se tak například můžete na Františka Kotletu, Marka Epochu nebo Evu Lassler s Viktorem Beznohem. A pokud náhodou nebudete moci dorazit, nevěšte hlavu. Na místo se vypráví náš hrdina Killer i s kamerou, přičemž celou velkou událost řádně zdokumentuje. Tudíž se v budoucnu můžete těšit i na video.

Nerdifx a Albi mají tu čest patřit mezi hlavní partnery celé akce, tudíž už jen z toho důvodu, byste se na ni měli jít podívat! Mezi další partnery také patří například Poločas nápadu, Neviditelná kniha, Blackfire a asmodee. 

Pokud jste si tudíž tuto novou a v určitých směrech unikátní hru na hrdiny oblíbili, vaše účast na akci je vyloženě nutná. Dračí hlídka už ostatně v jedné naší reportáži byla představena. A to během akce AnimeSHOW 2021. Pokud jste video náhodou neviděli, určitě si ho můžete pustit níže.

Jste fanoušci Dračí hlídky? A půjdete se na akci podívat?