Minulý týden do kin konečně dorazila fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, ve které jsme mohli krásy světa Forgotten Realms poprvé vidět v celovečerní hrané podobě. A někteří z nás (třeba já) se kvůli tomu v sále neubránili slzám. Nyní ovšem k té zásadní otázce. Jak si snímek vede s tržbami? Inu, zatím to vypadá nadějně, ale pokud má mít film šanci na získání pokračování, případně startu zcela nové filmové značky, bude muset ještě zabrat. Po zahajovacím víkendu vydělal nový DnDčkový film v rámci domácího box officu 38,5 milionů dolarů, čímž srazil čtvrtý díl Johna Wicka, jenž zas po víkendu vydělal 28,2 milionů, na druhé místo.

Celosvětově má Dungeons & Dragons zatím na kontě 71,5 milionů. Což sice není vůbec špatné, ale stojí za připomenutí, že původní rozpočet činí 150 milionů. Ten film dozajista pokoří, ale stále je možné, že v následujících týdnech budou tržby až příliš zpomalovat. Pokud by byl následný pokles tržeb až příliš velký, Paramount se vší pravděpodobností zelenou k případnému dalšímu dílu nedá. Ale zatím vypadají věci nadějně, takže určitě zamiřte do kina, abyste filmu alespoň maličko pomohli i vy! A pokud jste ještě náhodou neviděli naši recenzi, pustit si ji můžete níže. 

Co se zmíněného Johna Wicka týče, tak 28,2 milionů po minulém víkendu znamená pokles tržeb o více než 60%, ale tvůrci si s tím nemusí vůbec lámat hlavu. Snímek má už celosvětově na kontě necelých 245 milionů, čímž rychle dohání boxerské drama Creed 3, které zatím sedí na 258 milionech. John Wick 4 je tak na velice dobré cestě k tomu, aby se z něho stal nejvýdělečnější film z celé značky. Tržby trojky činí 328 milionů, tu by ale měla nejnovější jízda s Keanu Reevesem překonat během několika týdnů. Celkově se předpokládá, že finální tržby čtvrtého dílu se zastaví někde za hranicí 400 milionů. Níže se opět můžete podívat na naši recenzi.

Zavítáme i do zoufalého světa superhrdinů. DC podívaná Shazam! Hněv bohů se po minulém týdnu propadla v domácím box officu z druhého na bídné šesté místo, v rámci čehož vydělala po víkendu 4,6 milionů. Celosvětově má snímek na kontě 119,6 milionů, čímž stále ještě ani nepřekonal svůj původní rozpočet, který činí asi 125 milionů! V žebříčku se stále propadá níže a níže i třetí Ant-Man, který v podstatě vydělává už jen drobné. Co si budeme povídat, superhrdinskému žánru holt nastaly krušné časy. 

A na co do kina tento týden? Představíme vám rovnou tři možnosti! Rozhodněte se podle svého gusta. Všechny uvedené filmy budou premiérovat ve čtvrtek, tedy 6. 4. 2023. Níže se můžete podívat také na trailery.

Pokud jste fanoušci hororů, určitě dejte šanci snímku Papežův vymítač, ve kterém se Russell Crowe ujme role legendárního exorcisty. Ten však přijde na stopu sto let starému spiknutí, které se Vatikán pokoušel co nejdéle utajit.

Pokud je Alexandre Dumas váš oblíbený autor, nenechte si ujít snímek Tři mušketýři: D'Artagnan, který se kromě titulního gaskoňského šlechtice zaměří i na ikonické a hvězdně obsazené trio. Letos se dočkáme i pokračování, které ponese název Tři mušketýři: Milady.

A pokud jste nadšenci do videoher, případně hledáte něco, na co byste mohli vzít třeba i děti, tak Super Mario Bros. ve filmu bude tou úplně nejlepší volbou.