Po dlouhém čekání do kin konečně dorazilo další dobrodružství Shazama, které tentokrát nese podtitul Hněv bohů. Ale po jeho zahajovacím víkendu se rozhodně o žádný slušný start nejedná. Jistě, v žebříčku domácího box officu je nepřekvapivě na prvním místě, ale pro něj vydělal jen pouhých 30 milionů dolarů. Původně se totiž předpokládalo, že druhý díl po víkendu vydělá tak o 10 milionů více. Celosvětově má snímek na kontě momentálně 65,5 milionů. A vzhledem k tomu, že původní rozpočet se pohybuje kolem 125 milionů, tak tyto momentální tržby nevěstí nic dobrého.

Jedná se navíc o jeden z nejhorších zahajovacích víkendů v historii DC filmů, hůř si vedly například tituly Sebevražedný oddíl z roku 2021 (26 milionů) a Wonder Woman 1984 z roku 2020 (16,7 milionů), ovšem u těch je nutné připomenout, že oba snímky zamířily v den premiéry jak do kin, tak i rovnou na HBO Max. Nemluvě také o tom, že v letech 2020 a 2021 drtila filmový svět pandemie koronaviru. Jedno je tudíž jisté. Z druhého Shazama rozhodně žádný hit roku nebude. 

Na druhé místo v žebříčku domácího box officu klesl šestý díl Vřískotu, který po víkendu vydělal dalších 17,5 milionů. Od minulého týdne se sice jedná o pokles více než 60%, ale jelikož má film na kontě už 116 milionů celosvětově (rozpočet činil 35 milionů), tvůrci si s tím příliš lámat hlavu nemusí.

Na třetí místo kleslo sportovní drama Creed 3, které po víkendu shráblo 15,3 milionů. Celosvětově už třetí díl spin-off série Rockyho vydělal parádních 223 milionů, což z něho dělá jeden z nejúspěšnějších boxerských filmů všech dob. Zároveň to také znamená, že značka Creed pojede dál. A to nejenom skrze další filmy, ale patrně i animáky a seriály.

Čtvrté místo patří akční sci-fi 65, která v pokladnách zaznamenala 5,8 milionů. Zoufalec Ant-Man a Wasp: Quantumania se propadl na páté místo, rámci čehož vydělal jen něco přes 4 miliony. Celosvětově má na kontě přes 462 milionů. A to je na marvelovku s tak tučným rozpočtem (200 milionů) poměrně dost slabý výkon. 

A na co do kina tento týden? To je přece jasné! Na čtvrtý díl parádní akční série o Johnu Wickovi, kde to Keanu Reeves se vší parádou rozjede nejenom v Paříži, ale i dalších částech světa. První reakce jsou zatím vyloženě fantastické, podle některých z nich se dokonce jedná o doposud nejlepší díl celé značky.

Sami se o tom budete moct přesvědčit už tento týden, přesněji ve čtvrtek, tedy 23. 3. 2023, kdy John Wick 4 vstoupí do kin u nás. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.