I přestože první řada seriálu Pán prstenů: Prsteny moci byla mezi fanoušky přijata poměrně dost rozporuplně, sledovanost měla rozhodně slušnou. Není proto divu, že již nějakou dobu probíhá natáčení řady druhé, ovšem zatím není známo, kdy přesně se k nám vlastně dostane. O ději druhé řady zatím nic moc nevíme, ale Amazon nedávno odhalil jména tří režisérů, kteří se postarají o jednotlivé epizody druhé sezóny.

První z nich je Charlotte Brändström, která si již natočila dvě epizody z řady první, jmenovitě šlo o díly Oko a Udûn. Tentokrát se však chopí otěží režie pro celou polovinu druhé řady, to znamená, že natočí až čtyři epizody. Brändström působí především v seriálovém světě, v minulosti se tak podílela na tvorbě sérií jako Outsider, Dva světy a Zaklínač

Seriálovým nováčkem se stane marocká režisérka Sanaa Hamri, která zas pracovala na sériích jako Empire, Hříšníci a Změna je život. Pro druhou řadu Prstenů moci natočí dvě epizody. Třetí režisérkou se stane Louise Hooper, Brändströmina kolegyně ze Zaklínače, pro kterého natočila dvě epizody z druhé sezóny. Dále se také podílela na tvorbě letošního Sandmana od Netflixu a na seriálu V čísle 9. I ona si pro druhou řadu Pána prstenů natočí dva díly.

Amazon také nedávno nabral na palubu několik nových herců, kteří se v nadcházející řadě objeví v zatím neznámých rolích. Spolu s tím ale přišla také poměrně překvapivá zpráva o tom, že postava Adara, který je jeden z padouchů první řady, bude přeobsazena. Charismatický Joseph Mawle tak v seriálu končí, přičemž svou záporáckou roli přenechá Samu Hazeldineovi, hvězdě ze seriálů jako Peaky Blinders, Temple a Sandman

Novými tvářemi se dále stanou Gabriel Akuwudike, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle a Nicholas Woodeson. Tvůrci Patrick McKay a John D. Payne už v minulosti prohlásili, že by seriálu rádi nadělili pět sezón. Vše ale bude patrně záviset na tom, jak si druhá sezóna povede se sledovaností.

V první sérii se každopádně představili herci jako Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh a další.

Druhá sezóna se na Amazonu objeví pravděpodobně až někdy v roce 2024.