Rychlými kroky se k nám blíží září/september, což neznamená jenom návrat dětí do škol, ale také příchod události, která nese název Disney+ Day. A jak už může být z názvu patrné, bude se jednat o akci, na které uvede stále významnější streamovací platforma Disney+ premiéry svých exkluzivních novinek z řad filmů a seriálů. Pokud si tedy službu předplácíte, tak určitě nezapomeňte na datum 8. 9. 2022, protože právě tehdy na platformu dorazí celá řada novinek. A o co přesně půjde? Na to se můžete hned podívat níže.

Pinocchio

Letos se dočkáme hned dvou filmů o slavném Pinocchiovi, slavné dřevěné loutce, která se vydává na napínavou dobrodružnou cestu, aby se stala skutečným chlapcem. Ta se vrací v podobě hraného celovečerního filmu pod taktovkou Oscarem ověnčeného režiséra Roberta Zeměckise. Tom Hanks (Petr Štěpánek) hraje Geppetta, řezbáře, který stvořil Pinocchia (Benjamim Evan Ainsworth, v českém znění Kristián Páce) a chová se k němu, jako by byl jeho vlastní syn. Dále uslyšíte v českém znění Petra Nezkusila jako Jiminyho Cricketa (v původním znění Joseph Gordon-Levitt), Pinocchiova průvodce a zároveň jeho „svědomí“ a Vendulu Příhodovou jako Modrou vílu (Cynthia Erivová nominovaná na Oscara), která zároveň nazpívala úvodní píseň. Ve filmu se objeví také nová postava kočího, kterou ztvární Luke Evans (Lukáš Janota) a která se v původním filmu neobjevila.

MIKE

Teď zas něco krapet drsnějšího. Osmidílný limitovaný seriál MIKE je dílem tvůrce a scenáristy Stevena Rogerse a týmu, který se podílel na filmu Já, Tonya, a Karin Gistové. Zabývá se dynamickým a kontroverzním příběhem Mikea Tysona, věnuje se bouřlivým vzestupům a pádům jeho boxerské kariéry i osobního života a sleduje, jak se z milovaného světového sportovce stal vyvrhel a opět miláček. Seriál zkoumá také třídní a rasové poměry v Americe, slávu a moc médií, misogynii, sociální nerovnosti, příslib amerického snu a posléze i naši vlastní roli při utváření Mikeova příběhu.

Svatební sezóna (Wedding Season)

Pokud jste fanoušci britského humoru, možná byste mohli zkusit dát šanci seriálu Svatební sezóna. Beznadějný romantik Stefan se setkává s charismatickou Katie a navzdory jejího zasnoubení se synem bohatého realitního magnáta mezi nimi během léta plného svateb vznikne milostný románek. Zanedlouho se ocitnou na útěku před zákonem, když se Katie stane hlavní podezřelou ze šokujícího zločinu. Dokážou se ubránit policii, organizovanému zločinu a svým komplikovaným vzájemným citům, když se snaží očistit svá jména?

Thor: Láska jako hrom

Nebyl by to přece Disney, kdyby v jeho nabídce chyběla nějaká ta marvelovka. A pokud jste čtvrtého Thora nestihli v kinech, nezoufejte. Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší padouch Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik všech bohů. Thor se s Valkýrou (Tessa Thompson), Korgem (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládne kladivo Mjolnir jako Mighty Thor, společně vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve, než bude příliš pozdě.

Thor: Láska jako hrom se připojí k dalším 15 filmům ze světa MCU, který jsou nyní k dispozici ve formátu IMAX Enhanced na platformě Disney+. IMAX Enhanced vám nabídne o 26 procent větší obraz pro pohlcující zážitek ze sledování.

Assembled: Jak se natáčel Thor: Láska jako hrom

U komiksového boha hromu ještě nějakou chvilku zůstaneme. Pojďte s tvůrci Taikou Waititim, Chrisem Hemsworthem, Christianem Balem, Tessou Thompson a Natalií Portman odhalit tajemství vzniku filmu Thor: Láska jako hrom. Prostřednictvím rozhovorů s herci a členy štábu, a dosud nezveřejněnými záběry z natáčení i mimo něj, poodhaluje speciál Assembled oponu čtvrtého celovečerního filmu o bohu hromu.

Obi-Wan Kenobi: Jediův návrat

A znovu to zopakujeme, tentokrát v jiném kabátku: Nebyl by to přece Disney, kdyby v jeho nabídce chyběly nějaké Star Wars. V tomto speciálu se dozvíme více o návratu Obi-Wana Kenobiho a Anakina Skywalkera, tak stejně jako o návratu Ewana McGregora a Haydena Christensena k jejich ikonickým rolím. Uvidíme režisérku Deborah Chow při práci, jak vede herce a štáb při tvorbě nových hrdinů a padouchů, kteří ožívají po boku oblíbených postav ságy Star Wars.

Tierra Incógnita: Utajená země

Teď se ze Severní Ameriky vydáme do Ameriky Jižní. Eric se vrací do rodného města, aby vyřešil záhadu zmizení svých rodičů před osmi lety. Spolu se sestrou je vychovávali prarodiče z matčiny strany, ale Eric se od nich rozhodne odejít a vydat se do strašidelného zábavního parku Tierra Incógnita, který patřil jeho rodičům a kde byli naposledy spatřeni. Ve městě se Eric setká se třemi lidmi, kteří sehrají klíčovou roli na jeho cestě: s Pablem, nejlepším kamarádem z dětství; s Lilou, dívkou, která Erica vždycky přitahovala; a se svou tetou Carmen, díky níž pochopí, že bude schopen vypátrat pravdu jedině tehdy, když bude mít podporu své rodiny. Současně s jeho návratem dojde v městečku k uvolnění neznámé síly, která útočí na jeho obyvatele. Jedině s pomocí svých přátel a rodiny bude mít Eric šanci vyřešit všechny záhady ukrývající se v zábavním parku.

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička

Jelikož 8. 9. bude čtvrtek, těšit se můžete i na novou epizodu nového MCU seriálu. V She-Hulk se musí Jennifer Walters, advokátka zastupující osoby se superschopnostmi, vypořádat s komplikovaným životem svobodné třicátnice, která se občas promění v dvoumetrovou zelenou obryni se superschopnostmi.

Auta na cestách

Dočkáme se i dalšího spin-offu známé pixarovské série. Pixar Animation Studios se vrací do světa Aut se zcela novým původním seriálem Auta na cestách. Jednotlivé epizodky vyprávějí příběhy závoďáka Bleska McQueena a jeho nejlepšího kamaráda Buráka, kteří se vydávají na východ od Kardanové Lhoty na výlet napříč Spojenými státy, aby se setkali s Burákovou sestrou. Každá jejich zastávka je pro ně dobrodružstvím. Čekají nás nevšední atrakce i zábavné nové postavičky.

Vítej v klubu (speciál seriálu Simpsonovi)

Jelikož bude ten Disney+ Day, Líza Simpsonová dostává důležitou lekci od nejznámějších padouchů ze světa Disney.

Dospívání

Teď zase z trochu jiného soudku. Inovativní hybridní dokumentární seriál s názvem Dospívání, který vytvořila Brie Larson s organizací Culture House, zkoumá výzvy, triumfy a složitosti puberty prostřednictvím deseti poutavých příběhů. Seriál kombinuje různé filmové žánry včetně vyprávění, experimentu a dokumentu. Každá epizoda představuje příběh mladého člověka ve věku 18 až 22 let. Prostřednictvím emotivních příběhů přináší seriál divákům širokou škálu skutečných zážitků, které nabízejí poutavý pohled na dospívání a na rozmanité sociální, rodinné a osobní překážky, jimž mladí lidé čelí na své cestě k sebepoznání a přijetí.

Epická dobrodružství s Bertiem Gregorym

U dokumentární tvorby ještě chvilku zůstaneme. Devětadvacetiletý průzkumník National Geographic Bertie Gregory, tvář nové generace začínajících dobrodruhů a tvůrců přírodopisných filmů, bere diváky na dechberoucí a napínavé cesty do nejpozoruhodnějších a nejtajnějších koutů naší divoké planety. Seriál sleduje jeho eskapády a zachycuje mimořádné záběry zvířat ve volné přírodě.

Předplácíte se Disney+? Co na něj zatím říkáte? A je nějaká novinka z výše uvedeného seznamu, na kterou se budete chtít podívat?