Asi nebude žádným překvapením, že nejnovější marvelovská jízda Deadpool & Wolverine, která je už teď pro komiksového giganta a Disneyho obrovitánským úspěchem, pokračuje ve své nadvládě kin. A snímek už zase láme rekordy.

Po svém druhém víkendu oba regenerující se pánové utržili pro domácí box office 97 milionů dolarů. Tudíž co se týče tržeb pouze ve Spojených státech, film už má na kontě parádních 395 milionů. To z něho oficiálně dělá komerčně nejúspěšnější mládeži nepřístupný film v historii USA. Snímek tak z prvního místa sesadil biblické drama Umučení Krista (2004), které pro domácí box office utržilo 370 milionů.

Deadpool & Wolverine skvěle válí i v zahraničí. Když k výše uvedenému číslu připočteme ještě mezinárodní tržby, tak celosvětově má film na kontě přes 824 milionů. Hranici jedné miliardy tak pokoří stoprocentně. Stejně tak už je v podstatě jisté, že se z filmu stane i komerčně nejúspěšnější mládeži nepřístupný film celkově. Už se každopádně nachází na třetím místě, lépe na tom jsou už jen Oppenheimer (977 milionů) a Joker (1,07 miliardy).

Zájem o film je i nadále velikánský. A pro Marvel to je jednoznačná trefa do černého. 

Na druhém místě se udržel katastrofický film Twisters, který po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 22,6 milionu dolarů. Zatímco ve Spojených státech je o film stále slušný zájem, ve zbytku světa už to je o něco horší. Celosvětově má film na kontě 274,4 milionu. To je na rozpočet 155 mega docela nic moc. Vyloženě katastrofa to sice není, ale zároveň ani není moc důvodů k oslavám. Ale uvidíme, kam to nakonec film dotáhne.

Na třetím místě máme novinku, kterou je thriller Past, nejnovější celovečerák M. Night Shyamalana. Ten po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 15,6 milionu dolarů, celosvětově to dělá 20 mega. Ovšem jelikož rozpočet činil asi 30 milionů, rozhodně se nejedná o příliš dobrý start, nemluvě také o tom, že film nemá moc dobré recenze. Zde by Warneři s žádným hitem počítat neměli.

Na čtvrtém místě máme animák Já, padouch 4, který po svém pátém víkendu utržil pro domácí box office 11,2 milionu dolarů, celosvětově má film na kontě více než 752 mega. Na rozpočet 100 milionů zcela jednoznačný a parádní úspěch, který nechává dveře otevřené pro případný pátý díl.

A na pátém místě máme nejúspěšnější animovaný film všech dob, kterým je pixarovka V hlavě 2. Ta po svém osmém víkendu utržila pro domácí box office 6,7 milionu dolarů. Celosvětově to dělá už 1,55 miliardy, čímž animák překonal první Avengers (1,52 miliardy) a dostal se do TOP 10 komerčně nejúspěšnějších filmů historie. 

A na co do kina tento týden? Můžete zavítat na planetu Pandora a stát se svědky šíleného dobrodružství partičky hrdinů z chystané filmové adaptace videohry Borderlands. Asi to nebude vyloženě žádné veledílo, ale jako nenáročná oddechovka by to mohlo splnit svůj účel.

Snímek se v kinech objeví ve čtvrtek, tedy 8. 8. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.