Už za necelé dva měsíce do našich kin vstoupí animák Já, padouch 4, další díl veleúspěšné filmové série od studia Illumination, jejímž hlavním protagonistou je „zklidněný“ padouch Gru (Steve Carell). Tedy… alespoň oficiálně je protagonistou, na světě totiž máme zbrusu nový trailer, který je vyloženě narvaný Mimoni. Vlastně až tak moc, že Gru v něm vystupuje jen velice krátce. Podívat se na něj můžete výše.

Ale vlastně se to dalo čekat, předešlé Já, padouch díly sice vždycky měly velice dobré tržby, ale byl to právě první filmový spin-off o Mimoních z roku 2015, kterému se podařilo překonat miliardovou hranici. Je tudíž vcelku logické, že zmíněné studio s Universalem se snaží tyto malé žluté plantážníky narvat všude, kam to jen jde. 

V chystaném filmu bude každopádně Gru čelit novému nepříteli. Tím se stává Maxime Le Mal alias Max Superball (Will Ferrell), který nedávno uprchl z vězení. Jeho cílem se stává Gru, kterému se chce krutě pomstít. Anti-velepadoušská liga proto zařadí Grua a jeho rodinu do programu na ochranu svědků, v rámci čehož dostanou jak nové identity, tak i nový život na předměstí.

Na nějaký pokoj a klid ale může rovnou zapomenout. Jeho rodina, do níž patří ještě jeho žena Lucy (Kristen Wiig) a dcery Margo, Edith a Agnes, přivítá dalšího člena. Tím se stane Gru junior, který svého tatínka pořádně potrápí. Maxime Le Mal a jeho femme fatale přítelkyně Valentina však ještě neřekli své poslední slovo. 

O režii se postarali Patrick Delage a Chris Renaud, který se podílel i na režii prvních dvou dílů. O scénář se postaral Mike White, který pro Illumination také napsal jejich novinku z minulého roku jménem Ptáci stěhováci. Dále hrají Miranda Cosgrove, Steve Coogan, Pierre Coffin a další.

V kinech se snímek objeví 4. 7. 2024.