Slavný a rozporuplně přijímaný režisér M. Night Shyamalan nelenil a po loňském snímku Někdo klepe na dveře se k nám vrací s dalším thrillerem. Tím bude snímek Past, ve kterém se v hlavní roli představí Josh Hartnett (Oppenheimer). Warneři se měsíc před premiérou pochlubili dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Shymamalanovy filmy jsou známé díky svým nečekaným zvratům, nicméně v případě jeho nejnovějšího titulu, který dorazí už za několik týdnů, nám ono překvápko odhalily obě dvě upoutávky.

Hartnett zde hraje otce jménem Cooper, který vezme svou dceru Riley (Ariel Donoghue) na koncert její oblíbené popové zpěvačky Lady Raven (Saleka Shyamalan). Cooper ale posléze zjistí, že celou halu se rozhodla uzavřít policie, aby zde nalíčila past na obávaného sériového vraha s přezdívkou ,,Řezník“. Trailery ale odhalí, že oním vrahem je právě Cooper, který se nyní dostane do pořádné šlamastiky.

Mohlo by to být zábavné pokoukání, byť tedy v poslední době Shyamalanovy filmy zase šly s kvalitou trochu dolů. 

Známý režisér, který nám nadělil slavné filmy jako Šestý smysl (1999), Vyvolený (2000) a Vesnice (2004), se postaral o scénář i režii.

Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví i herci jako Hayley Mills, Marnie McPhail, Vanessa Smythe, Malik Jubal, Jonathan Langdon, Peter D'Souza, Ty Pravong a mnozí další.

V českých kinech od 1. 8. 2024.