Chválený Úsměv od režiséra Parkera Finna se stal komerčně nejúspěšnějším hororem roku 2022. Asi tudíž nebylo divu, že studio Paramount Pictures rázem chtělo i pokračování. To nám minulý týden konečně dorazilo do kin. A zdá se, že hrůzostrašně culící se kletba je pořád skvělým lákadlem.

Úsměv 2 po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 23 milionů dolarů. Jen o chlup tak překonal výsledek prvního dílu, který po svém otvíráku utržil 22,6 mega. Když k tomu připočteme ještě mezinárodní tržby, tak celosvětově má zatím hororová novinka na kontě 46 milionů. A jelikož rozpočet činil jen 28 mega, tak se jedná o opravdu dost slušný začátek.

Se stoprocentní jistotou tak můžeme říct, že film se nejenom zaplatí, ale během následujících týdnů začne Paramountu i vydělávat. Tudíž by nás vůbec nepřekvapilo, kdyby studio dalo následně zelenou i třetímu dílu, ale zatím nepředbíhejme. 

Na druhém místě se udržel animák Rozzum v divočině, z něhož se stala velice pěkná trvalka. Film po svém čtvrtém víkendu utržil pro domácí box office 10 milionů dolarů, celosvětově to dělá 197,3 mega. Jelikož zájem v kinech klesá velice pomalým tempem, filmu by mohl utržit možná ještě takových 100 milionů, ale to ještě uvidíme. Na rozpočet 78 mega obstojný výsledek, i přestože ne vyloženě dechberoucí. 

Na třetí místo spadl horor Terrifer 3, který po svém druhém víkendu utržil 9,3 milionu dolarů. Oproti zahajovacímu víkendu tak zájem klesl o více než 50 %, což na horor s velice malým rozpočtem (pouhé 2 miliony) není vůbec špatné. Celosvětově třetí film o sadistickém klaunovi utržil 41,6 milionu dolarů, z čehož může být distribuční studio Cineverse náležitě spokojené. Ach, ta lidská morbidní zvědavost…

Na čtvrtém místě máme Beetlejuice Beetlejuice, pokračování slavné klasiky Tima Burtona, které po svém sedmém víkendu utržilo 5 milionů dolarů. I zde se jedná o parádní trvalku, kde zájem klesá jen pomalým tempem. Celosvětově už je utrženo přes 434 mega, což je na rozumný stomilionový rozpočet bezpochyby velice fajn číslo. 

A na páté místo se probojovala romanťárna We Live in Time s Andrewem Garfieldem a Florence Pugh v hlavních rolích. Snímek studia A24 se nyní rozšířil do tisícovek amerických kin, přičemž po minulém víkendu utržil 4,1 milionu dolarů. Tak uvidíme,. Jak se bude filmu dařit v nadcházejících týdnech. 

A na co do kina tento týden? Třeba na Sony marvelovku Venom: Poslední tanec, závěr trilogie s Tomem Hardym v hlavní roli, ve které bude Eddie Brock a jeho symbiontský kámoš čelit té největší hrozbě. Jak to pro oba dva nakonec dopadne, se budeme muset nechat překvapit.

Snímek do našich kin dorazí ve čtvrtek, tedy 24. 10. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.