Will Smith a Martin Lawrence se jakožto Mizerové vrátili se vší parádou. Na čtvrtý díl tentokrát fanoušci nemuseli čekat celých 17 let, jako tomu bylo v případě dílu třetího (2020), přičemž komerční výsledek po zahajovacím víkendu dokazuje, že pokračující dobrodružství dvou hláškujících poldů pořád diváky neomrzelo.

Mizerové: Na život a na smrt po svém prvním víkendu utržili pro domácí box office slušných 56 milionů dolarů, čímž si v žebříčku domácích tržeb zajistili první místo. V rámci celé franšízy se jedná o druhou nejlepší premiéru, lépe na tom byli jen Mizerové navždy, kteří po zahajovacím víkendu utržili přes 62 milionů. Když k tomu připočteme tržby mezinárodní, tak dohromady zatím má snímek na kontě 104,6 milionu, čímž překonal očekávání, protože se výsledek odhadoval na takových 80 milionů.

Na rozpočet 100 mega je to rozhodně velice dobrý start, pokud se navíc z filmu stane trvalka, studio Sony bude moct začít připravovat lahve šampaňského. A zřejmě následně dá zelenou i dalšímu dílu. Níže se každopádně můžete podívat na recenzi od NerdFixu. 

Na druhé místo spadl animák Garfield ve filmu, který po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 10 milionů dolarů. O film je tak v kinech pořád zájem a tržby klesají jen pozvolna. Celosvětově film o líné oranžové kouli utržil skoro 193 milionů, což je na rozpočet 60 mega parádní výsledek. A jelikož Garfield v kinech ještě nějaký ten pátek zůstane, možná to nakonec dotáhne i k 300milionové hranici. I zde může Sony slavit.

S oslavami však bude muset posečkat studio Paramount Pictures a jejich rodinná komedie Imaginární přátelé. Ta se udržela na třetím místě, přičemž po svém čtvrtém víkendu utržila pro domácí box office 8 milionů dolarů, celosvětově to dělá 160,7 mega. Na docela nabušený rozpočet 110 milionů, což na rodinnou komedii je vcelku dost, to je takový nic moc výsledek. Ale ještě uvidíme, kam to nakonec snímek dotáhne.

Na čtvrtém místě máme novinkou, kterou jsou Strážci, mysteriózní thriller s nádechem hororu od režisérky Ishany Shyamalan. Ten po svém zahajovacím víkendu utržil 7 milionů dolarů, celosvětově to dělá 11,7 mega. Rozpočet podle všeho činil 30 milionů, tudíž zde o nějakém úspěchu rozhodně hovořit nemůžeme. Snímek má navíc velice slabé recenze od kritiků, přičemž ani diváci z něho nejsou kdovíjak nadšení. Následující týdny tak už filmu zřejmě nepomůžou.

A na páté místo spadlo Království Planeta opic. Snímek po svém pátém víkendu utržil pro domácí box office 5,4 milionu dolarů, celosvětově to dělá necelých 360 mega. Oproti předešlým filmům s Caesarem už se nejedná o žádnou pecku, ale na rozpočet 160 milionů to je vcelku fajn, snímek by navíc ještě mohl překonat hranici 400 milionů. 

Tento týden se do amerických kin podívá animák V hlavě 2, my si na něj ale budeme muset počkat až do 18. 7. 2024.

Jinak se v kinech nic zásadního dít nebude, pokud ale chcete doporučení ze světa streamovacích platforem, tak si nenechte ujít premiéru čtvrté řady The Boys (2019) a druhé řady Rodu Draka (2022), slušně také vypadá série Nedostatek důkazů s Jakem Gyllenhaalem, která na službě Apple TV+ vyjde 14. 6. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.