Už příští měsíc bude na službě Apple TV+ premiérovat zbrusu nová minisérie Nedostatek důkazů, ve které v hlavní roli uvidíme Jakea Gyllenhaala (Hrozba smrti). Na začátku měsíce nám služba nadělila krátký teaser, nyní zde máme plnohodnotný trailer, ze kterého to vypadá, že nás čeká náležitě napínavá podívaná. Podívat se na něj můžete výše.

Celý děj se bude točit kolem hrozivé a brutální vraždy, která vyloženě otřese základy chicagské prokuratury. Hlavním podezřelým se totiž stává zástupce státního nadvládního Rusty Sabich (Gyllenhaal), který nyní bude muset bojovat o to, aby udržel svou rodinu a manželství pohromadě. Zavražděná žena totiž byla jeho milenkou. A důkazů proti němu přibývá.

Série bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 1986, kterou napsal Scott Turow. Jednu známou adaptaci už každopádně na světě máme, tou se stal snímek Podezření (1990) od Alana J. Pakula, ve kterém si zahrál Harrison Ford. Tak uvidíme, jak si povede tato verze. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal David E. Kelley, který vdechl život seriálům z právnického prostředí jako Ally McBealová (1997), Kauzy z Bostonu (2004) a Goliáš (2016). Na scénáři spolu s ním pracovali ještě Miki Johnson (Ozark) a Sharr White (Aféra).

Dále hrají Peter Sarsgaard, Lily Rabe, Elizabeth Marvel, Ruth Negga, Bill Camp, O.T. Fagbenle, James Hiroyuki Liao, Matthew Alan, Roberta Bassin a Tate Birchmore.

Na službě Apple TV+ od 12. 6. 2024.