Kromě čtvrtých Mizerů bude už za pár dní premiérovat také slušně vyhlížející mysteriózní thriller s kapkou hororu jménem Strážci, ve kterém v hlavní roli uvidíme Dakotu Fanning (Ripley). Jednat se bude o celovečerní debut Ishany Shyamalan, dcery legendárního M. Night Shyamalana, která evidentně kráčí v otcových stopách. Nyní si můžete výše pustit více než osmiminutovou ukázku (zřejmě) ze začátku filmu, která nám představí, o co ve filmu vlastně půjde.

Ukázce nechybí slušné napětí a atmosféra, snad tudíž Ishana skutečně zdědila talent po svém otci (byť to s jeho filmy v jistý čas šlo trochu z kopce) a nadělí nám kvalitní a zábavné pokoukání.

Fanning se zde představí jako Mina, osmadvacetiletá umělkyně, které se v tajemných lesích v západním Irsku porouchá auto. Posléze se dostane do podivného úkrytu, v němž se nachází ještě několik dalších cizinců. Ty noc co noc pozorují tajemní tvorové, kteří celému místu vládnou. Film bude adaptací knihy The Watchers, kterou v roce 2021 napsal Shine A. M. 

Ishana Shyamalan se postarala jak o scénář, tak i o režii, v minulosti také pracovala na seriálu Servant (2019). M. Night Shyamalan bude jedním z producentů.

Dále se ve filmu objeví herci jako Olwen Fouéré, Georgina Campbell, Siobhan Hewlett, Hannah Howland, Alistair Brammer, Seán T. Ó Meallaigh, Shane O'Regan, Oliver Finnegan a mnozí další.

V kinech od 6. 6. 2024.