Sympaťák Christian Bale se nám už příští týden ukáže v nadcházející marvelovce Thor: Láska jako hrom, kde si zahraje hlavního padoucha jménem Gorr the God Butcher. Ale přiznejme si, že jeho bezpochyby nejslavnější role komiksové postavy, která je zároveň i jednou z jeho rolí nejvíce ikonických, byl Batman od Christophera Nolana. U mnoha fanoušků tak vyvstala otázka, zda ještě někdy Balea v netopýřím obleku uvidíme. Však už se do role po třech desetiletích vrátil také Michael Keaton, jenž Batmana ztvárnil ve dvou filmech od Tima Burtona, ukázat by se nám měl nejenom v nadcházející Batgirl, ale i sólovce o Flashovi. A co se týče druhého zmíněného filmu, tak do toho se ještě naposledy jako Batman vrátí také Ben Affleck, který temného strážce Gothamu ztvárnil v DCEU. Dočkáme se tedy někdy i návratu Balea? 

Inu, zdá se, že sám herec by nebyl proti. Měl by pro to ovšem jednu zásadní podmínku, která není vůbec překvapivá. Pokud by se měl pro určitý projekt vrátit zpět jako Batman, musel by k němu být upsaný i režisér Christopher Nolan, jenž je zodpovědný za všechny díly slavné trilogie o Temném rytíři. Herec tak v rozhovoru pro ComicBook.com prohlásil, že i když se s Nolanem shodli na natočení pouze tří filmů, herec by byl ochotný udělat další, ovšem pouze v případě, že se do toho bude chtít i Nolanovi. Nutno také dodat, že někdy po roce 2012, kdy premiéroval Temný rytíř povstal, nabídlo Baleovi studio Warner Bros. účinkovat ve čtvrtém filmu o Batmanovi, ovšem herec to odmítl, protože chtěl respektovat Nolanovu vizi, která se skládala z pouhých tří filmů.

Je tedy možné, že se Bale jako Batman někdy vrátí? Příliš nadějně to nevypadá. V první řadě se Christopher Nolan a studio Warner Bros. nerozešli v dobrém, tudíž nějaká další spolupráce je nepravděpodobná. Navíc závěr jeho trilogie sloužil jako definitivní zakončení Batmanova příběhu. A vzhledem k tomu, že Nolan se svých vizí většinou pevně drží, tak své rozhodnutí už patrně nezmění. A Bale má jasno. Žádný Nolan? Žádný Batman. Ale kdo ví, Michael Keaton si taky musel počkat celých třicet let, tudíž třeba za pár desetiletí se věci změní.

Ocenili byste návrat Christiana Balea do role Batmana?