Další pondělí, další mrknutí na žebříček světových tržeb. Akčňák Bullet Train stále vládne kinům v Severní Americe, celosvětově se mu už podařilo vydělat přes 114 milionů dolarů, čímž již překonal svůj původní rozpočet v hodnotě 90 milionů. I tak už ale se svými výsledky začíná pomaličku šlapat na brzdu. A i přestože se asi zároveň o žádný propadák jednat nebude, na přední příčky box officu pro celkový rok 2022 se snímek patrně také nedostane.

Pomalými kroky k významné hranici jedné miliardy se blíží film Jurský svět: Nadvláda, který nedávno vyfoukl pokračování Doctora Strange druhé místo v žebříčku nejúspěšnějších filmů roku. Momentálně má na kontě působivých 974 milionů, nyní je ovšem otázkou, zda mu nakonec s jeho pozvolným postupem nedojde dech. 

Jestli ale někomu dech stále nedochází, tak je to Top Gun: Maverick, momentálně komerčně nejúspěšnější film roku 2022, který ani po téměř třech měsících od premiéry nepřestává válet. Top Gun již celosvětově vydělal přes 1,37 miliard dolarů, čímž už pomalu začíná dýchat na záda velké marvelovce Avengers: Age of Ultron, která zas vydělala 1,4 miliard. Působivější je ale domácí box office. V tom nový Top Gun vydělal přes 678 milionů, čímž tak překonal velikány jako Jurský park, Titanik a první Avengery. Připomínáme ale, že v tomto případě se jedná o výdělky pouze v Severní Americe.

Thor: Láska jako hrom už má na kontě přes 720 milionů dolarů, čímž se pomalu blíží k výsledku letošního Batmana. Animák Liga supermazlíčků zas celosvětově konečně překonal hranici 100 milionů. 

A na co se můžete těšit v kinech tento týden? Na další hororovou podívanou od Jordana Peelea! Snímek Nope už je nějaký ten pátek v kinech ve Spojených státech, ale u nás bude premiérovat až ve čtvrtek, tedy 18. 8. 2022. Film se zatím těší pozitivním reakcím především od kritiků, zatím však není jasno, zda se dá o filmu mluvit jako o komerčním úspěchu.