Co se obsazení třetího Deadpoola týče, tak to byla jedna dobrá zpráva za druhou. Tou nejvíce fantastickou je samozřejmě návrat Hugha Jackmana do role Wolverina, který bezpochyby s hláškujícím titulním antihrdinou (Ryan Reynolds) změří síly. Během posledních měsíců se také potvrdilo, že do třetího dílu se vrátí řada starých známých z předchozích dílů. Před necelým měsícem dokonce začala šuškanda o tom, že by se filmu měli objevit hned tři další X-Meni z Foxovy éry, jmenovitě Halle Berry jako Storm, Famke Janssen jako Jean Grey a James Mardsen jako Cyclops.

A nyní zde máme další drby, které možné některé fanoušky zvednou ze židle. Insider KC Walsh totiž nedávno informoval o tom, že v Deadpoolovi 3 by se měl objevit i Ben Affleck. Herec a režisér byl údajně spatřen v londýnských ateliérech, kde se snímek natáčí. A lze předpokládat, že Affleck tam nepřijel jen tak na návštěvu. To vše každopádně nasvědčuje jedinému. Ve trojce bychom se měli dočkat jeho verze Daredevila, kterou ztvárnil ve snímku z roku 2003. 

A vzhledem k tomu, co už o filmu víme, tak by to i dávalo smysl. V Deadpoolovi 3 bychom se totiž měli dočkat jakéhosi cestování napříč paralelními realitami, což by také vysvětlovalo přítomnost Foxových X-Menů. Před několika měsíci se také vynořily zvěsti o tom, že ve třetím díle by se mohli objevit Mobius M. Mobius (Owen Wilson) a umělá inteligence Miss Minutes (Tara Strong) z MCU seriálu Loki (2021).

Podle výše zmíněného insidera by navíc měl mít snímek velice podobnou strukturu vyprávění, kterou měl i nedávno uvedený Flash. Opět se tak bude cestovat v čase a napříč realitami, v rámci čehož bychom se měli těšit na návrat řady starých známých z jiných marvelovských kousků, tedy nejenom z MCU. Sám Reynolds už navíc před několika měsíci prohlásil, že by Bena Afflecka v roli Daredevila velice rád viděl.

Co si budeme povídat, to vše nasvědčuje tomu, že slavný herec si svůj rudý oblek po dlouhých letech znovu oblékne. A my jsme velice zvědaví na to, co s ním mají tvůrci v plánu. Bude se jednat o pouhé cameo? Nebo bude ve filmu hrát významnější roli? To se necháme překvapit. 

Hlavní část produkce Deadpoola je každopádně v plném proudu. Kvůli momentální stávce scenáristů však Ryan Reynolds nemá povoleno zasahovat do scénáře, to znamená, že nebude moct například improvizovat.

Kromě Reynoldse a Jackamana se ve filmu objeví také Morena Baccarin jako Deadpoolova láska Vanessa, Karan Soni jako taxikář Dopinder, Stefan Kapičić jako mutant Colossus, Leslie Uggams jako Slepá Al, Rob Delaney jako Peter, Brianna Hildebrand jako Negasonic Teenage Warhead a Shioli Kutsuna jako Yukio.

O režii se stará Shawn Levy, který stojí za filmy jako Free Guy (2021) a Project Adam (2022). Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 5. 2024.