I přestože filmový Batman od Matta Reevese vydělal celosvětově už přes 600 milionů dolarů, přestal již vládnout domácímu box officu po víkendech. Za minulý víkend totiž vydělal „pouhých“ 20 milionů, v rámci čehož ho překonala nová dobrodružná komedie jménem Ztracené město, která během svého prvního víkendu vydělala až 31 milionů. Studio Paramount se tak může radovat z dalšího letošního úspěchu. Slušně si totiž vedl i pátý díl Vřískotu, který již celosvětově vydělal 140 milionů dolarů. To samé platí i o návratu legendární filmové série Jackass, jejíž nejnovější snímek jménem Jackass Forever vydělal z rozpočtu 10 milionů téměř 80 milionů dolarů. Paramount tudíž může otevírat další šampaňské, protože Ztracené město má rozhodně dobře nakročeno k tomu, aby se stalo jedním z trháků letošního roku. 

Herec Channing Tatum, který ve Ztraceném městě ztvárňuje jednu z hlavních rolí, má tak další důvod k oslavám. Je to totiž jeho druhý komerčně úspěšný film z letoška. Tím prvním byla komedie jménem Pes, která už celosvětově vydělala téměř 70 milionů dolarů.

Ve Ztraceném městě se v hlavní roli představí Sandra Bullock, která si zahraje Lorettu Sage, oceňovanou a slavnou spisovatelku laciných romantických knížek. Jejím posledním dílem byla dobrodružná kniha o hledání ztraceného města, které má být plné pokladů a tajemných vědomostí. Lorettě však kniha nepřijde nijak zvlášť zajímavá, prostě je to jen další z jejích mnoha výtvorů, který snad vydělá nějaké slušné peníze. Kniha se ale dostane do rukou zlotřilému pracháčovi jménem Fairfax (Daniel Radcliffe). A ten si uvědomí, že autorka v rámci svého průzkumu nevědomky odhalila polohu skutečně existujícího pokladu. A tak se rozhodne, že ji unese, aby mu pomohla s hledáním. Do celé šlamastiky se ještě k tomu zapojí její spolupracovník (Channing Tatum), který působil jako maskot pro postavu z její poslední knihy.

Jak dlouho zůstane ona koruna krále domácího boxu Ztracenému městu na hlavě? To se teprve uvidí. Ale už za několik dní konečně vstoupí do kin snímek Morbius od studia Sony, který se vší pravděpodobností uchvátí první místo pro sebe. Přeci jenom na film o slavném komiksovém anti-hrdinovi čekají fanoušci několik dlouhých let, tudíž lze předpokládat, že v kinech zaboduje.

Batman ale i nadále zůstává nejúspěšnějším filmem roku 2022. I přestože za víkend vydělal méně než Ztracené město, jeho celkový výdělek z domácího box officu činí krásných necelých 332 milionů dolarů. Otázkou nyní je, kam až to dotáhne Ztracené město.